Paslanmaz Boru Hakkında Genel Bilgiler

Paslanmaz boru, sağlam ve uzun süreli kullanıma uygun yapısı sebebiyle birçok tesisat ve alt yapı işlerinde aktif olarak kullanılmaktadır.

Paslanmaz Boru Hakkında Genel Bilgiler
Paslanmaz Boru Hakkında Genel Bilgiler Mehmet Demirbilek

Paslanmaz boru, sağlam ve uzun süreli kullanıma uygun yapısı sebebiyle birçok tesisat ve alt yapı işlerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Yapısından dolayı çürümeye ve paslanmaya yatkın değildir. Bu nedenle de işini sağlama almak ve uzun vadeli bir şekilde kullanmak isteyenler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Alt yapıda kullanılan paslanmaz borular ile daha çok süs ve dekoratif olarak kullanılan paslanmaz borular arasında bir takım farklar bulunmakta. Örneğin, alt yapılarda sıkça kullanılan paslanmaz borular dikişsiz yapısından dolayı basınca karşı inanılmaz miktarlarda dayanma gücüne sahiptir.

Ancak daha çok dekoratif amaçla tercih edilen borular dikişli yapısından dolayı basınca veya farklı etkilere karşı o kadar da dayanıklı değildir, fakat paslanmazlık açısından karşılaştırma yaparsak ikisi de aynı orana sahiptir. Yani dikişli veya dikişsiz olması paslanmazlık yeteneğini azaltmaz veya arttırmaz. Bu açıdan ikisini de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Paslanmaz Çelik Boruların Kullanım Alanları

Paslanmaz borular birçok alanda aktif olarak rol alsa da özellikle kimya ve gıda sektörlerinde sıkça tercih edilmektedirler. Çünkü yapısından dolayı paslanmaz borular soğuklara, sıcaklara ve yoğunluğa karşı büyük bir direnç gösterirler. Gaz sanayiinde ise gazların aktarılması ve gaz sistemlerinin oluşturulması aşamasında aktif olarak kullanılırlar. İnşaat alanında ise, yıllarca sıvıya ve basınca maruz kalsalar bile yıpranmamalarından dolayı öncelikli tercih edilen maddelerden birisidir.

Boruların sıkça yüksek gerilim ve ısı gibi üst sınır etkilere maruz kaldığı atık madde ve yüksek ısılı kimyasal madde üretim tesislerinde aktif olarak paslanmaz borular yer almaktadır. Boruların uzun mesafeler boyunca kaynak işlemleri ile birbirine sabitlenebilmesinden dolayı gemi ve tesislerde aktif olarak rol alırlar. Kimyasal maddeler ile teması durumunda boruların sağlığını koruması, onu birçok alanda vazgeçilmez bir ürün haline getirmiştir.

Paslanmaz Boru Dekoratif Alanlarda Kullanılır mı ?

Özellikle dikişli biçimde üretilen paslanmaz borular, daha esnek ve dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için evlerde görünür alanlarda dahi sıkça kullanılır. Dikişli paslanmaz borulara göre daha zarif ve şekil verilebilir bir tür olduğu için dekoratif amaçla üretilen birçok üründe dahi rahatlıkla tercih edilebilir. Renk ve tasarım tercihi olarak ise parlak ve mat seçeneklerinden herhangi birisi tercih edilebilir. Bu tamamen kullanıcının tercihine bırakılmış bir konudur.

Paslanmaz borular, diğer borulara kıyasla daha güvenilir ve sağlam malzemelerden oluştuğu için ağır sanayi alanlarındaki kimyasal maddeler ile teması halinde bile sağlamlığını korumaktadır. Bu yüzden birçok sanayi sektöründe ve birçok fabrikada aktif olarak kullanılır. Yapılarında bulunan ancak gözle görülemeyen yapıda olan metal oksit sayesinde korozyona karşı üstün bir koruma içerir. Bu durumu aşabilecek etmenlerden birisi de montaj aşamasında Karbon çelik maddeler ile temasıdır. Böyle bir durumda borular zarar görebilmektedir. Bu yüzden montaj aşamasında önce üretici firmadan bir takım destekler almanızı tavsiye ederiz.

Paslanmaz çelik maddeden imal edilen borular en az %10 gibi bir oranda Krom maddesinden yapılmaktadır. Krom alaşımı, paslanmayı engelleyen temel noktadır ve boruların pasa karşı olan direncini üst noktalara çıkartır. İsmini, paslanmaması ve leke tutmaması gibi öne çıkan özelliklerinden almıştır. Günümüzde bu ürünler uzun yıllar boyunca ağır şartlara ve baskılara dayanacak şekilde imal edilmektedir. Bu sayede sürekli olarak ekstra masraflara girmek zorunda kalmazsınız.

Her kullanım alanı için farklı özelliklere sahip paslanmaz borular bulunmaktadır. Bunun için firma ile iletişime geçip kullanım alanınıza uygun olan üründen sipariş vermelisiniz. Paslanmaya ve farklı etkilere karşı dirençli olması onu daha az bakım masrafı gibi düşük bütçelerle kullanılabilir hale getirdiği için birçok alanda kullanılmaktadır. Diğer ucuz ve dayanıksız borulara karşı bu yönüyle daha kârlı bir secim haline gelmesi, paslanmaz boruların tercih edilmesinde önemli olan bir diğer faktördür.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!