Yasal Takipte Olanlara Kredi Veren Bankalar?

Yazımıza başlamadan önce, 2017 aralık ayında yayınladığımız İdari takip ve kanuni takip nedir? konulu makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Yasal Takipte Olanlara Kredi Veren Bankalar?
Yasal Takipte Olanlara Kredi Veren Bankalar? Mehmet Demirbilek

Yazımıza başlamadan önce, 2017 aralık ayında yayınladığımız İdari takip ve kanuni takip nedir? konulu makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü takibe konu borcunuzun durumu ve tutarı oldukça önem arz etmektedir. Bir bankaya kredi başvurusu yaptınız ama takipte olduğunuzu öğrendiniz. Bu durumda yasak takipli müşteri olarak maaş aldığınız banka size diğer bankalara oranla daha fazla yardımcı olabilir. Maaş almadığınız bir banka kredi kullandırırken risksiz, yasal takibe düşmeyen müşterilere yöneleceğinden size kendi bankanız yardımcı olabilir.

Bankalar yasal takipli müşterilere kredi verme konusunda oldukça soğuk bakmakta, Çünkü takibe giren müşteri banka açısından ileride de aynı duruma düşebileceği ihtimali göz önünde bulundurulmaktadır. Bu yüzden banka kendini garanti altına alabilmek için sizden bir taşınmaz teminatı talep edebilir. Ev, arsa ve benzeri taşınmazlara ekspertiz değerinin belirli bir kısmına ipotek koyarak kredi kullandırabilir.

Neden Yasal Takibe Girilir?

Herkes zaman zaman ekonomik olarak zorlanabilmekte, genelde gelir gider dengesi değiştiğinde bu durum meydana çıkmaktadır. Özellikle bazı bankalar müşterilerin gerçek gelirlerinden daha fazla gelir kabul ettiğinden kredi ve kredi kartı limitleri oldukça astronomik, yüksek rakamlara ulaşabilmekte, Aslında bu durum oldukça tehlikelidir. Çünkü kişinin geliri limitini ödeyecek düzeyde değildir. Kişi limitini bilinçsiz kullanması sonucunda ise basında gördüğümüz, duyduğumuz bir çok haber yayınlanıyor. Kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişilerin sayısının artması da bu gibi durumlardan kaynaklanmaktadır.

Yasal Takibe Giren Kişilere Kredi Veren Bankalar

Bir şekilde ödemelerinizi yapamadınız ve yasal takibe girdiniz. Yasal takip genel bir tabir olduğu için takipli olduğunuz bankada ki durumunuzu öğrenmeniz ve buna göre aksiyon almanız gerekir. Takibe konu borcunuzu yapılandırma veya peşin ödemeden kredi kullanabilmeniz pek mümkün görünmüyor. Ancak krediye ihtiyacınız varsa yapacağınız çok fazla alternatif görünmemekle birlikte bankaların kredi kullandırım yöntemlerini inceleyerek araştırmaya başlayabilirsiniz. Bankaların resmi İnternet sayfalarından araştıramam derseniz şubelere giderek bu konuda yardım isteyebilirsiniz.

İpotek karşılığı ihtiyaç kredisi veren bankalar bulunmakta, İpotek karşılığı isminden de anlaşılacağı gibi size ait bir taşınmazı ipotek alarak kredi kullandırılan bir yöntemdir. Bu yöntemde ev veya arsa tapunuz ile birlikte banka şubesine giderek taşınmaza ekspertiz yaptırarak başlanabilir. Banka eksperi taşınmaza bir değer belirledikten sonra banka mevzuatı açısından bir sakınca yoksa ipotek koyularak ihtiyaç kredisi kullanılabilir.

Mevduat karşılığı ihtiyaç kredisi veren bankalar bulunmakta, Mevduat yani paranız varsa bu paraya ipotek koyularak belirli bir miktar ihtiyaç kredisi kullanabiliyorsunuz. Ancak bu yöntem de takipte olan bir müşteri ihtiyaç kredisi kullanmak yerine elinde ki parayı kullanmayı tercih edebileceğinden mevduat rehinli kredi kullanma yöntemini tercih etmeyebilir.

Ancak verilen bu örneklerde bazı bankalar yasal takipli müşteriye ipotek teminatlı da olsa kredi kullandırırken bazıları kesinlikle kredi kullandırmamakta, Bu durum bankaların kendi mevzuatları ile ilgili bir durum olduğu için kredi kullanmayı düşündüğünüz bankalar ile görüşmeniz gerekmektedir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!