Flash Bellek Nedir ve Neden Tercih Edilir?

Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Günlük hayatın her alanında bir bilgisayar kullanım ihtiyacı bulunmaktadır. Ancak bilgisayarların da kısıtlı bir hafızası bulunmaktadır.

Flash Bellek Nedir ve Neden Tercih Edilir?
Flash Bellek Nedir ve Neden Tercih Edilir? Mehmet Demirbilek

Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Günlük hayatın her alanında bir bilgisayar kullanım ihtiyacı bulunmaktadır. Ancak bilgisayarların da kısıtlı bir hafızası bulunmaktadır. Ayrıca bazı durumlarda teknik hatalar sonucu bilgisayardaki veriler yok olabilmektedir. Tüm bu sebeplerden ötürü bilgisayar kullanıcıları flash bellek kullanmayı tercih etmektedir. Flash bellekler verilerin depolanmasında ve aktarılmasında kullanılan küçük yapılı cihazlardır. Bu cihazların boyutu oldukça küçüktür. Her geçen gün daha küçük boyutluları geliştirilmektedir.

Flash Bellek Hangi Özelliklere Sahiptir?

Flash bellek fiziksel ve tekniksel olarak farklı özelliklere sahiptir. Fiziksel olarak farklı modelleri bulunmaktadır. Flash belleklerin 5 cmden daha büyük ve daha küçük boyutluları bulunmaktadır. Özellikle çocuk ve gençlerin kullanımı için hayvan, çiçek şeklinde olanları da mevcuttur. Flash bellekler tekniksel olarak hafıza kapasitesine göre çeşitlilik göstermektedir. Hafıza kapasitesi 2 GB ile 2 TB arasında değişmektedir. Ürünün hafızası arttıkça fiyatı da artmaktadır. Bir çok kişi tarafından genellikle 8, 16,32 GB seçenekleri tercih edilmektedir.

Flash Bellek Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Flash bellek kullanımının genel amacı veri aktarımı yapmaktır. Bu sebeple belleğin veri aktarım hızı ürünü satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şeydir. Eski sürümlü belleklerde bağlantı şekli USB1.1'dir. Bu bağlantı şekli yeni cihazlarda uyumlu değildir ve veri aktarımı oldukça yavaş ilerlemektedir. USB 3.0 girişli belleklerin aktarım hızı oldukça yüksektir ancak genel bir kullanım için USB 2.0 girişli flash belleklerden almak yeterli olacaktır. Flash bellek alırken belleğin markasını da göz önünde bulundurmalısınız. Bazı markaların ürünleri diğer markaların ürünlerine göre daha kaliteli bir yapıya sahip olabilmektedir.  Bu yüzden ürünü alırken markasını da göz önünde bulundurarak incelemek doğru olacaktır.

Sandisk,Kingston, Toshiba gibi bir çok markanın farklı hafıza düzeylerine ve farklı USB girişlerine sahip olan flash bellek çeşitleri sitemizde mevcuttur. Ürünlerin hafızaları 2 GB İLE 2 TB arasında değişmektedir. Ürünlerin fiyatları ise markasına ve sahip olduğu özelliklere göre farklılık göstermektedir.  Kendi ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurarak incehesap üzerinden istediğiniz ürün modelini satın alabilirsiniz.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!