Kanal Yöneticisi Nedir?

Kanal Yöneticisi, otellerin OTA'lar ile entegre olarak odaların müsaitlik durumu ve fiyat bilgisinin seyahat pazarlarında yer almasıdır.

Kanal Yöneticisi Nedir?
Kanal Yöneticisi Nedir? Mehmet Demirbilek

Kanal Yöneticisi, otellerin OTA'lar ile entegre olarak odaların müsaitlik durumu ve fiyat bilgisinin seyahat pazarlarında yer almasıdır. Manuel olarak her kanalda tek tek oda envanteri güncellemek yerine kanal yöneticisi sayesinde tek sistem üzerinden yapılabilmektedir. Manuel olarak güncellemek yapmak hatalara veya overbooking gibi sorunlara yol açabilir. Bir işletmenin birden fazla kanalı olması kendisi için avantajdır. Kanal sayısının artması rezervasyon sayısındaki artışı beraberinde getirirken gelirlerin arttığı da görülmektedir. İşletme süreçlerini iyileştirmektedir.

Oteller Neden Kanal Yöneticisi Kullanmalıdır?

  • Otel arayışındaki gezginler online seyahat acentelerinde odaların müsaitliğini ve fiyat bilgisini görebilirler.
  • İstenilen miktarda OTA’da otel konumlandırılabilir. Harcanan efor ve zaman aynı olacaktır. Kanal yöneticisi kullanmak otellerin zamandan tasarruf etmesini sağlar.
  • Oteller yalnızca yer aldıkları bölgede değil farklı coğrafyalardaki gezginlerinde kendilerini görüntüleyebilecekleri acentelerde yer alırlar.
  • Satış kanallarında yer alan odaların yönetimi tek merkezden gerçekleştirilir.
  • Otel odalarının doluluk durumunun kolaylıkla yönetilmesi karışıklıkların önüne geçerken oteldeki tüm odaların satışı sağlanır.
  • OTA'lara özgü farklı fiyatlandırmalar yapılabilir.
  • Birden fazla kanalda yer alan otel odaları bu kanallarda rezervasyon beklemektedir. Bir odaya rezervasyon yapıldığında diğer kanallarda da odanın müsaitlik durumu değişecektir.  Böylece bir otel odasının tekrar tekrar satılmasının önüne geçilecektir. Otel Kanal Yöneticisi, otellerin tüm kanallarda manuel olarak değişim yapmasının önüne geçer.

Barboon Kanal Yöneticisi

Otellere 60'tan fazla kanalda yer alabilme imkanı sunan Barboon'un Kanal Yöneticisi globaldeki önde gelen OTA'lar ile çalışmalarını sağlar. Otel yönetiminin iyileştirilmesini, kusursuz olarak yapılmasını sağlar. Barboon PMS, acentelere farklı fiyat tanımları yapılmasına imkan sunar. PMS'de otele yapılan tüm rezervasyonlar bulunur. Hızlı fiyat girişi sayesinde anlık fiyat güncellemeleri yapılmakta ve bu güncellemeler eşzamanlı olarak OTA'lara da yansır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!