Dünyanın En Sağlıklı Ülkeleri

Dünyanın En Sağlıklı Ülkeleri

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazları arasında bilindiği gibi dengeli ve doğal beslenme, hareketli ve stressiz bir yaşam tarzı gibi faktörler yer alır.

Ekonomi - 2018-07-30 15:48:09

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazları arasında bilindiği gibi dengeli ve doğal beslenme, hareketli ve stressiz bir yaşam tarzı gibi faktörler yer alır. Araştırma yapan kuruluşlar ise bu faktörlerle beraber insanların ortalama yaşam sürelerini ve sunulan sağlık hizmetlerini de baz alıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi otorite kuruluşların yaptığı araştırmalar sonucu belirlenen en sağlıklı ülkeler arasında ne yazık ki ülkemizsınıfta kalmış görünüyor. Sonuçlara göre; dünyanın en sağlıklı ülkeleri arasındaise çoğunlukla Avrupa ülkeleriyer alıyor.

  1. İzlanda:

İzlanda’nın, vatandaşlarıbu kadar sağlıklı olmalarını;deniz mahsulleri ile beslenmelerine mi borçlular acaba? Sorusu akıllara gelse desağlıklı olmalarını dünyanın en iyi sağlık sistemini ve hizmetini sunan takdire şayan bir ülkede yaşamaya borçlular. Jeotermal enerjidedünya birincisi olmasıyla,kaplıcalarındakişifalı sularıda sağlık açısından büyük bir fırsat sunuyor.

  1. Singapur:

Kişi başına düşen gelir sayısı en yüksek olan ilk dört ülke arasında yer alan Singapur, ekonomisiyle beraber gelişmişlik düzeyi de yüksek ülkelerden birisi. Sağlık hizmetlerinin yüksek olmasının yanında insanların en huzurlu yaşadığı ülkeler arasında.

  1. İsveç:

İsveç, sosyal ve sağlık hizmetleri içinen fazla yatırım yapan ülkelerden birisi.Aynı zamanda Kuzey Avrupa’nın kültür ve sanat merkezi olan İsveç; film, caz ve rock festivalleriyle daha çok gündemde yer alıyor.

  1. Andorra: Alışveriş cenneti olarak anılan AndorraPrensliği,nüfusu çok az ve yüz ölçümü bakımından şehir gibi bir ülke.Barselona yakınlarında bulunan Andorra; sağlıklı olmalarının yanında hem eski çağa ait tarihi yapısı ve doğasıyla dikkat çekiyor, hem de vergisiz ürünler sattığı için Avrupa’da alışveriş için çok tercih ediliyor.
  2. İngiltere:Nezaket ve görgü kurallarındaki disiplini sağlıklarına da yansıtmış olan İngiltere,mimari eserlerdeki ihtişamı veentelektüeletkinlikleriyle daha çok ilgi görüyor.
  3. Finlandiya: Daha çok eğitim sistemi ile popüler olan Finlandiya, sağlıkta da öncüler arasında bulunuluyor. Sadeliği, tarihi yapısı, gölleri ve geleneksel Fin saunasıyla birlikte güvenli ve sakin bir ülke olması dikkat çekiyor.
  4. İspanya: Flamenko ezgilerinin tınılarıyla Akdeniz esintileri sunan İspanya, sağlıkta olduğu kadar ulaşım ağlarıyla da epeyce gelişmiş bir ülke. Mimari yapısı, restoranları, gece hayatı, boğa güreşleri, futbolu ve İbiza adasıyla her tür eğlenceye kapı açıyor.

Dünyanın en sağlıklı ülkelerine ucuz uçak bileti bulmak için biletmar.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar NUTUK - Backlink elektronik sigara