Ünlü ressam Eser Afacan kalp krizi geçirdi ve komada!

Ünlü ressam Eser Afacan kalp krizi geçirdi ve komada!

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, ünlü ressam Eser Afacan'ın çalışırken kalp krizi geçirdiği duyurdu.

Kelebek - 2019-01-09 21:51:57

66 yaşındaki ünlü ressam Eser Afacan'ın kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Kötü haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, kendi internet sitesinde yazdığı bir yazı ile duyurdu.

KOMAYA GİRDİ!

Sağlık durumunun iyiye gittiğini de açıklayan ünlü sanatçı Onur Akay, "25 sene Norveç'te yaşayan, 2014 yılında Türkiye'ye gelen ve aynı zamanda Norveç'in de çok ünlü ve en pahalı 2. ressamı olan Eser Afacan, çalışırken kalp krizi geçirdi. 112 acil sağlık ekibi, kısa sürede Afacan'ın kalp krizi geçirdiği yere ulaştı. Hastaneye kaldırılan değerli sanatçımız, doktorların tüm çabasına rağmen komaya girdi. Şu anda durumunun iyiye gittiğini de öğrendim ve kendisine acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

ESER AFACAN KİMDİR?

Manchester, Exeter ve Bergen'de Matematik ve Fen eğitimi aldı. 1983'de Bergen Üniversitesi'nde öğrenci iken ünlü Norveçli sanatçı Odd Nerdrum ile tanıştı ve onun Oslo'daki atölyesinde çalışmaya başladı. Zaman içinde Norveç'te hocasından sonraki en ünlü ressam oldu. Gerek teknik gerekse tematik özellikleri açısından uluslararası sanat arenasında, 'Modern Simyacı' olarak anılıyor.    

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar NUTUK - Backlink elektronik sigara