Umre'den dönenler neden hastanede değiller?

Umre'den dönenler neden hastanede değiller?

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, umreden dönenlerin neden hastanelere sevk edilmediklerine dair soruyu yanıtladı.

Gündem - 2020-03-16 13:52:30

Umreden dönen binlerce vatandaş Ankara ve Konya'daki yurtlarda karantina altına alındı. Umreden dönenlerin neden hastaneye sevk edilmedikleri ise merak konusu oldu.  

Haber Global'de 9'dan 13'e programında konuşan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, bu soruyu yanıtladı.

" POPÜLASYONU PARÇALARKEN BAŞKA YERLERE YAYILMA RİSKİ VAR"

Yılmaz, şunları söyledi:

Gelişen testlere bağlı olarak Bakanlık gereken önlemleri alıyor. Popülasyon dinamiği çok önemli. Maalesef bazı şeylere engel olunamıyor. İnsanlara çok iş düşüyor burada. Bu hastalık, bu virüs, topluluğu seviyor. Ne kadar bir arada oldunuz, bu problem. Belki ayırma işlemini gerçekleştirmek için parçalamakta yarar var ama popülasyonu parçalarken başka yerlere yayılma riski de çıkıyor. Ama bir yerde tutmanın da riskleri var. Belirli bir sayı var bunun yönetimi o kadar değil.  

Vakalar görülmeye başladıktan sonra artış eğilimine giriyor. Bunu izlemek lazım ama çok da geç kalmamak lazım. Virüs yayılmaya eğilimli bir virüs, çok çabuk bulaşıyor. Bazı insanlardan çok fazla belirti göstermiyor, bunlar risk. Riskli şehirlerin bir şehirden bir şehre seyahati kısıtlanabilir. Özellikle belki toplu taşıma seyahatlerini. 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar NUTUK - Backlink Smok