Ege Tatilinde Gezilecek Yerler

Ege Tatilinde Gezilecek Yerler

İster doğal ortam, ister tarihi doku arayın farketmez; gezilecek yerler için Ege oldukça idealdir. Türkiye’nin yoğun ilgi gören turizm noktası Ege’de her ikisini de bulmak mümkündür.

Turizm - 2022-06-16 09:24:52

İster doğal ortam, ister tarihi doku arayın farketmez; gezilecek yerler için Ege oldukça idealdir. Türkiye’nin yoğun ilgi gören turizm noktası Ege’de her ikisini de bulmak mümkündür. Yapacağınız bir tatil kaçamağında Ege Bölgesi’ni ziyaret ederseniz, uğramadan dönmemeniz gereken bazı yerler vardır. İster Kuşadası’nın temiz kumsallarında deniz-kum-güneş üçlüsü ile buluşun, ister Selçuk taraflarında bir antik kenti ziyaret edin. Bunlar yetmez ise şehir merkezine yönelerek restore edilen tarihi yapıları, geleneksel çarşıları, tarihi agora ya da eski binaları inceleyin. Ege’nin turizm yelpazesi Muğla’dan Kütahya’ya kadar uzanmaktadır.

İzmir’de Bir Eşsiz Bölge: Foça

İzmir’in yerli halkı da olmak üzere yılın her dönemi binlerce insana ev sahipliği yapan Foça; her yönüyle görülmeye değer. Antik yapılardan modern marinalara kadar geniş bir gezi skalasına sahip olan Foça, tarih sevenlerden yaz turizmi isteyenlere kadar büyük bir kesime hitap etmektedir. Eski taş evlerinden tarihi dokusunu hala üzerinde taşıyan sokaklarına kadar büyüleyici etkisi olan Foça; gezilecek yerler listemizin ilk sırasında yer almaktadır.

Ege Mutfağını Taşıyan İlçe: Ayvalık

Türkiye’nin en önemli zeytin yetiştirme bölgelerinden bir tanesi olan Ayvalık; yerli ve yabancı turistleri oldukça misafirperver karşılamaktadır. Antik çağlarda medeniyetin kurulduğu bu bölge, günümüzde oldukça çeşitli turizm alanlarında hizmet vermektedir. İster taş evlerden antik yapılara uzanan bir tarihi gezi olsun; ister Ege mutfağını tadarak doğal alanlara uzansın. Dilediğiniz gezi türünü gerçekleştirebileceğiniz Ayvalık; yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akımına uğramaktadır.

Cittaslow Ünvanı alan Bir Sahil Kasabası: Seferihisar

Teos ve Lepedos Antik Kentleri, Dionysus Tapınağı, Ege lezzetleri, temiz denizi ve sakin hayatı ile gezilecek yerler arasındaki önemli destinasyonlardan birisi Seferihisar’dır. Genellikle şehirden uzak bir yaz tatili isteyenlerin uğrak noktası olan Seferihisar, İzmir’in ortalama 45 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Aradığınız birçok seçeneği size sunan Seferihisar; Ege tatilinde gidilmezse olmaz denilebilecek yerlerden bir tanesidir.

Uzun Bir Doğa Yürüyüşü İçin: Sarıkız Tepesi

Balıkesir’in Altınoluk iİlçesi’nden başlayarak yaklaşık 18 kilometrelik bir yürüyüşün ardından bu eşsiz tepeye ulaşabilirsiniz. Doğa ve trekking severlerin gözdesi olan Sarıkız Tepesi; efsanelere konu olan bir hikayeye sahiptir. Ayrıca Kazdağlarına bağlı ve dağın en yüksek tepesi ünvanı almıştır.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar NUTUK - Backlink Smok