Bakanlık'tan İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL destek ödemesi

Bakanlık'tan İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1.611 TL destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi, eğitim hayatını bölmek yerine eğitim için ödeme yapmak için bir hibe başlattı. Bu noktada öğrencilere ödeme yapılacağı söyleniyor. Bakanlık, birçok alanda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödeme yaparken, öğrencilere çeşitli destek ödemeleri de yapıyor. Öğrencilere sağlanan bu destekler maddi olarak verilmekte ve çeşitli tutarlarda 1.611 lira ödenmektedir.

Ekonomi - 2022-03-01 22:25:44

Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi, eğitim hayatını bölmek yerine eğitim için ödeme yapmak için bir hibe başlattı. Bu noktada öğrencilere ödeme yapılacağı söyleniyor. Bakanlık, birçok alanda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödeme yaparken, öğrencilere çeşitli destek ödemeleri de yapıyor. Öğrencilere sağlanan bu destekler maddi olarak verilmekte ve çeşitli tutarlarda 1.611 lira ödenmektedir.

Bu ödemeleri yapmak için banka hesabı ibraz etmeyen hak sahipleri kimliklerini kullanarak PTT'den para çekebilirler. Ayrıca Bakanlık, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine eğitim hayatlarını devam ettirmeleri ve ihtiyaçlarını karşılamaları için 1.611 TL yardımda bulunuyor. Ancak bu ödeme her öğrenciye bağlı değildir. İlk olarak, başvuru kabul edildiğinde bir başvuru yapılmalı ve ödenmelidir.

ÖĞRENCİLERE YARDIM PARASI VERİLİYOR

2022 yılında sağlanan öğrenci parası ödemeleri, ilkokuldan üniversiteye kadar olan tüm dönemlerdeki öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Bu yardım ise başvuru yapan ve başvurusu kabul edilenlere veriliyor. İhtiyaç sahiplerine verilecek olan bu ödemelerin detayları da paylaşıldı.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu destekten yararlanmak isteyenlerin başvurularını SYDV’ler aracılığı ile yapılacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra başvuruların kaymakamlıklar aracılığı ile yani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ve il meclisine yapılabileceği bildirildi. Başvuru yapacak olan ihtiyaç sahipleri başvurularını okur parası başvuru dilekçesi ile yapabilecektir.

1.611 TL ÖDEME YAPILIYOR

Öğrencilere farklı alanlar tarafından da yardım parası verildiği belirtilerek KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar, maddi yardımda bulunan iş insanları ve şirketler tarafından da öğrencilere destek ödemesi yapılıyor.

Bununla beraber öğrencilerin eğitim hayatlarının devam etmesi ihtiyaçların karşılanması için para ödemesi yapıldığı belirtilerek nakit yardım ödemesinden durumu olmadığını kanıtlayan öğrencilerin yararlanabileceği paylaşıldı. Bakanlık tarafından verilen öğrenci yardım parası ise 1.611 TL olarak aktarıldı.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Bankadan satılık araçlar NUTUK - Backlink elektronik sigara