Son dakika... Türkiye muaf gösterilecek!

Haberin Ayrıntıları İçin Tıklayınız...

Son dakika... Türkiye muaf gösterilecek!
Son dakika... Türkiye muaf gösterilecek!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun açıklamasına göre, ABD İran'a uyguladığı yaptırımları yeniden yürürlüğe koyuyor.

8 ülkenin yaptırımlardan muaf tutulacağı da açıklamada belirtildi. Ayrıca 700 kişi İran'a yaptırım konusundaki karalisteye alındı. 

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İran swift sisteminden de çıkarılabilir.

İRAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin ambargo açıklamasının ardından İran'dan jet yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "ABD İran halkına karşı hiçbir şey yapamaz" denildi.

BAKAN DÖNMEZ: TÜRKİYE MUAFİYET İÇERİSİNDE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ABD'nin,  İran yaptırımlarından muafiyet tutacağı ülkelere ilişkin bir açıklama yaptığını  belirterek, "Şu anda bize gelen bilgiler Türkiye'nin muafiyet içerisinde olduğu  şeklinde ama detayları henüz bize ulaşmadı." dedi. 

Dönmez, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, akşam saatlerinde, İran'a  uygulanacak yaptırımlara ilişkin açıklamasına değinen Bakan Dönmez, "Sayın  Bakanın, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeye dönük yaptırımların  kaldırılmasına veya sınırlandırılmasına yönelik bir açıklaması olmuş. Öncelikle  bu pozitif açıklamadan dolayı aslında memnuniyetimi ifade etmek istiyorum." dedi.

Dönmez, öteden beri zaten ABD'nin bu yaptırımlarının Türkiye gibi  komşu ülkelerde barış, huzur ve ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini ifade  ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Hem Dışişleri, hem Enerji Bakanlığımızın hem de ilgili tarafların  ABD'de yetkililerle yaptığı müzakerelerde bu konunun altını özellikle çizmiştik.  Türkiye'nin arz güvenliği açısından komşu ülkeleriyle petrol ve doğal gaz  ticaretinin önemini vurgulamıştık. Gelinen bu noktada anlaşılan o ki bizim öteden  beri ifade ettiğimiz tezlerimizin de karşı tarafta belli bir noktada kabul  edildiği anlaşılıyor.

Varılan bu noktanın bölgenin barış, huzur ve istikrarına  olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şu anda bize gelen bilgiler Türkiye'nin  de (muafiyet alan ülkeler) içerisinde olduğu şeklinde ama detayları bize henüz  ulaşmadı. Detaylar geldikten sonra ilave açıklama ve yorumlarda bulunabiliriz. Bu  karar memnuniyet verici."
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!