Trump, Fransa'ya ateş püskürdü!

Fransa lideri Macron'un ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için Avrupa ordusu önermesine çok öfkelenen ABD Başkanı, "Çok aşağılayıcı" dedi.

Trump, Fransa'ya ateş püskürdü!
Trump, Fransa'ya ateş püskürdü! Mehmet Demirbilek

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron'un "ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu  oluşturması gerektiğini" söylediğini belirterek, "Çok aşağılayıcı." ifadesini  kullandı. 

Birinci Dünya Savaşını Sonlandıran Ateşkes Antlaşması'nın 100. yılı  dolayısıyla Paris'te düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere Fransa'ya giden  Trump, sosyal medyada Twitter hesabı üzerinden Macron'u hedef aldı.

Trump paylaşımında, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 'ABD, Çin ve  Rusya’dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu oluşturması gerektiği' yönünde  öneride bulundu. Çok aşağılayıcı. Belki Avrupa önce ABD'nin çok büyük bir şekilde  destek verdiği NATO'ya olan borcunu ödemelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu hafta Paris'te yaptığı açıklamada  Rusya tehlikesine dikkati çekerek, ABD'ye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa  Birliği ordusu kurmadıkça Avrupalıların güvende olamayacağını söylemişti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!