Avusturya’da İslam Karşıtlığı Devam Ediyor!

Avusturya siyasetinde İslam karşıtlığı artık bir gelenek! Oy toplama çalışmaları bu şekilde sürüyor.

Avusturya’da İslam Karşıtlığı Devam Ediyor!
Avusturya’da İslam Karşıtlığı Devam Ediyor! Mehmet Demirbilek

Avusturya siyasine bakıldığında, oy toplamanın en kısa yolunun direkt olarak İslam karşıtlığı olduğu görülüyor. Toplumda karşılık bulan tehlikeli bir düşmanlık ve İslam karşıtlığı ile kamuoyu oluşturmak da hiç de zor olmuyor. Bu sebeple oy toplamak için bu şekilde bir gündemin oluşturulduğu görülüyor.

İslam Karşıtlığının Göstergesi

Ne yazık ki hem milletvekilleri hem de Avusturya siyasetçileri, İslam karşıtlığının gündeme getirmeye devam ediyor. Bakıldığında direkt olarak Avusturya Sosyal Demokrat Partisi SPÖ tarafından milletvekili Angela Lueger önergesi ile bu durum gözler önüne seriliyor. 2018 yılında gerçekleşen cami baskınları, bazı camilerin kapatılması, 40 imamın sınır dışı edilmesi gibi gerçekleşen çok sayıda olay var. Bu durumda direkt olarak hükümetin tutarsız bir tavrı olduğu da görülüyor. Parti tarafından seçmenlere karşı objektif bir bakış geliştirilmesi gerektiği gibi  açıklamalar yapılmıştı; ancak yapılanlar görüldüğünde Avusturya’nın İslama bakışı son derece negatif gözüküyor.

Her Geçen Gün Artan Baskı

Geçmiş tarihlerde yapılanlara bakıldığında ve bugün ki siyaset göz önünde bulundurulduğunda, ne yazık ki bu olumsuz bakışın arttığı yönünde bir sonuca varılıyor. Yapılan açıklamalar halkın da etkilenmesine neden olduğundan, halkın bu tutumunun siyasi partiler tarafından bir oy çekmeye kadar gitmesi söz konusu. Avusturya siyaseti olumsuz yönde.

Kaynak : www.nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!