Eğitim Seviyesindeki Yükseliş, İşe Başlama Yaşını Etkiliyor

Eleman.net'in gerçekleştirdiği ankete göre, Türkiye'de eğitim seviyesi ile işe başlama yaşı arasında doğru orantılı bir ilişki bulunuyor. Ankette, gençlerin iş dünyasına erken yaşta katılımını ve kariyer planlamalarını vurgulayan trendler de ortaya çıkıyor.

Eğitim Seviyesindeki Yükseliş, İşe Başlama Yaşını Etkiliyor
Eğitim Seviyesindeki Yükseliş, İşe Başlama Yaşını Etkiliyor Mehmet Demirbilek

Eleman.net, Türkiye'nin önde gelen dijital istihdam platformu, "İş Hayatına Başlama Yaşı" üzerine gerçekleştirdiği anket sonuçlarını paylaştı. 4073 kişinin katıldığı ankette, eğitim seviyesi ile işe başlama yaşının doğru orantılı olduğu ortaya çıktı.

Eğitim Seviyesi ve İş Hayatına Başlama Yaşı İlişkisi

Ankete katılanların çoğunluğunun lise mezunu olduğu ve 18 yaşından önce iş hayatına atılanların öne çıktığı görüldü. Ancak, eğitim seviyesi arttıkça işe başlama yaşının da yükseldiği belirlendi. İlkokul mezunlarından yüzde 61'i ve lise mezunlarından yüzde 53'ü 18 yaş altında çalışma hayatına adım atarken, yüksek lisans mezunlarının yüzde 47'si 21-25 yaş arasında iş hayatına adım attı.

Sektör Tercihleri ve İş Başvurularında Dikkat Çeken Trendler

Anket, 18 yaş altı işe başlayan bireylerin çoğunlukla gıda, otomotiv ve tekstil sektörlerini tercih ettiğini ortaya koydu. Aynı zamanda farklı yaş gruplarının da kendi tercih ettikleri sektörlerde iş başvuruları yaptığı görüldü. Bu sonuçlar, gençlerin iş dünyasına erken yaşta katılımını ve kariyer planlamalarını ne kadar önemsediklerini vurguluyor.

Her Yaşa Uygun İş İlanları Eleman.net’te

Eleman.net iş ilanları sitesi, her ay 130 sektörden 30 binden fazla iş ilanına ev sahipliği yapıyor. Her yaşa ve binlerce meslek grubuna hitap eden çeşitli iş fırsatları, iş arayan bireylere kendi tercihlerine ve yaşına uygun iş ilanlarına kolayca ulaşma imkanı sunuyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!