Binali Yıldırım’dan asgari ücret açıklaması

Binali Yıldırım’dan asgari ücret açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, yılın belli bir döneminden sonra vergi oranının değiştirildiğini ve nihai ücretin asgari ücretin üzerine düştüğünü söyledi

Ekonomi - 2018-02-27 19:33:31

Asgari ücret, yılın başında aynı olacak ve son günde aynı olacak. Vatandaş, vergi iadesi nedeniyle kesintiye uğramayacak "açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. "Bugün itibariyle, 50 yıllık bir KDV Değeri Vergisi Kanunu ve Meclise tasarlayan mevzuatın geçeceği bir yasa bize gönder " Yıldırım, şu iyi haberi verdi: "Bu reform son 33 yılda reformun niteliğini yapıyor.

Bu tasarımda Mecliste sunduğumuz yaklaşık yüz öğe var. Bu tasarının yürürlüğe girmesi halinde, vatandaşın parasıyla ilgili KDV iade edilecektir. Vatandaş, devlete KDV vermez. Bir emrine göre ödenirler. KDV'yi ödemezseniz, 3 ay sonra faiz ödersiniz.

Vatandaşın mağduriyeti aşılır. Küçük tüccarlarımız da KDV'ye iki önemli avantaj getiriyor. Gelir temelli bir vergi sistemine geçiyoruz. Esnaflarım şimdi satış hasılatı üzerinde makul bir KDV hesaplayacak ve bunun ötesinde ayrıntılarla ilgilenmeyecektir.

Küçük esnafımıza da KDV konusunda iki önemli kolaylık getiriyoruz. " Yıldırım, imalatçı ihracatçılarının, ihraç ettikleri mallardan alacakları KDV oranının ve kapsamının da genişletileceğini söyledi. "Dolayısıyla, ihracatçılar, tahsil edildiği KDV ve diğer KDV'yi alabilecekler.

Artan iş yükü göz önüne alındığında, bağımsız finansal danışmanlar ve sertifikalı finansal danışmanlar tarafından KDV düzenleme imkanımız bulunmaktadır. Bu, esnafımızın yükünü azaltacaktır. Buraya daha az para ödeyecek "dedi.

Başbakan Yıldırım, KDV istisnasının hayırseverlere de vereceğini belirtti. "Hayırseverlik uzmanlarına, okul, anaokulu, huzurevinde ve her çeşit sosyal sorumluluk projesinde KDV istisnası getiriyoruz. KDV istisnaları yapıyoruz, bol miktarda okul, bol sosyal sorumluluk projeleri yapıyoruz "dedi.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Finans Kredisi NUTUK - Backlink Smok