Emekliye büyük müjde! Devlet kesenin ağzını açtı

Son Dakika Gündem Haberleri

Emekliye büyük müjde! Devlet kesenin ağzını açtı
Emekliye büyük müjde! Devlet kesenin ağzını açtı Mehmet Demirbilek

Temmuz`da maaşlar artacağı için, her ay verilen ek ödeme de zamlanacak. Ayrıca ek ödemede ekstra artış gündemde. Beklentiler olursa, maaşın yüzde 4-5`i yerine, yüzde 9`u oranında ödeme yapılacak.

Emeklilerin maaşı Temmuz`da artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon zammı, memur emeklilerine ise yüzde 3.5 toplu sözleşme artışı ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak. Temmuz`da maaşlar artacağı için, her ay verilen ek ödeme de zamlanacak.

Maaşın yüzde 4-5`i oranında verilen ek ödeme, Temmuz`da yeni maaş üzerinden hesaplanacağı için yükselecek.

EMEKLİ MAAŞINA İYİLEŞTİRME GETİRECEK

Ayrıca ek ödemede ekstra artış da gündemde. Halen maaşı bin 18 liranın altında olan emeklilere aylığının yüzde 5`i, üstünde olanlara yüzde 4`ü oranında ek ödeme veriliyor. Posta`nın haberine göre, Türkiye Emekliler Derneği, bu oranın en az yüzde 8-9 olmasını talep ediyor.

Bu talep hayata geçerse, emeklilerin ek ödeme tutarlarında önemli artış yaşanacak. Örneğin, maaşı bin 500 lira olan emekliye 60 lira (1.500x% 4) ek ödeme verilirken, bu tutar 135 liraya (1.500x%9) yükselecek.

Ek ödeme yüzde 9`a çıkarılırsa, maaşı 2 bin lira olana 80 lira yerine 180 lira, maaşı 2 bin 500 lira olana 100 lira yerine 225 lira ödenecek. 3 bin lira maaşlı emeklinin ek ödemesi 120 liradan 270 liraya, 4 bin lira maaşlının ek ödemesi de 160 liradan 360 liraya yükselecek.

Kaynak : İHA

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Mehmet ucarsu     2019-07-13 Reis emekliye zam vermiyo 12milyon emelide reise oy vermeyecek elektirige yuzde 15 zam geliyo emekliye yuzde 5 adalitin varmi reis
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!