Ve başlıyor milyonlarca kişi yararlanacak

Son dakika güncel haberler

Ve başlıyor milyonlarca kişi yararlanacak
Ve başlıyor milyonlarca kişi yararlanacak

AK Parti 5 yılda 5 milyon ek istihdam hedefliyor

AK Parti’nin seçim beyannamesinde, 2023 yılına kadar yılda en az 1 milyon istihdamla toplam 5 milyonun üzerinde ek ilave istihdam oluşturulacağı, 2 milyon 250 bin kişinin aktif işgücü piyasası programlarından yararlanmasının sağlanacağı vaat edildi. Gazete Habertürk'ten Ahmet Kıvanç ve Tahsin Akça'nın haberine göre, yılda 1 milyon istihdam artışı hedefine ulaşılabilmesi için 2020 yılına kadar ilave istihdam sağlayanlara çeşitli teşvikler uygulanacak. Teşviklerin 2020 yılından sonra da devam etmesi bekleniyor.

Türkiye’de halen 28.5 milyon kişi istihdam ediliyor. Halen çalışma çağındaki nüfusun yüzde 52.4’ü işgücüne katılmak istiyor. Ancak, çalışma çağındaki nüfusun yüzde 47.1’i istihdam edilebiliyor. AK Parti, ilave istihdamla 2023 yılında istihdam oranını yüzde 53’e çıkarmayı hedefliyor.
Son yıllardaki iyileşmeye rağmen, Türkiye kadın istihdamında dünyada çok gerilerde yer alıyor. Çalışma çağındaki kadınların yüzde 33.4’ü çalışmak istemesine karşın, istihdam oranı yüzde 29.1 seviyesinde bulunuyor. AK Parti, 2023 yılında kadınların işgücüne katılma oranını da yüzde 41’e yükseltmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda uzman sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör işbirliğiyle, kadın kooperatiflerine finansman, yönetim, iş geliştirme, tasarım ve pazarlama konularında destek verilecek. Kırsalda yaşayan kadınlar için mevsimlik iş göçünün azaltılması, ücretsiz aile işçiliğinden üretken gelir getirici işgücüne katılımının sağlanması için kırsalda kadın girişimciliğinin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve yatırım imkânları artırılacak.
Kadınlar, gençler, engelliler, eski hükümlüler, madde bağımlıları, sosyal yardım yararlanıcıları ve diğer özel politika gerektiren grupların istihdamının artırılmasına yönelik uygulama ve projeler geliştirilecek.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK TEŞVİKİ

Sosyal güvenlik sistemi, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde güncellenerek güçlendirilecek. Emeklilerin refah düzeyleri desteklenecek. Bu kapsamda yılda iki kez Ramazan ve Kurban bayramlarında kalıcı olarak 1000’er TL emekli ikramiyesi verilecek. Emekli olduktan sonra ticari faaliyette bulunan emeklilerin Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) borçları silinecek. Tasarruf oranlarının artırılmasını ve emeklilik döneminde ikinci bir gelir elde edilmesini sağlamaya yönelik olarak tamamlayıcı emeklilik programları desteklenecek.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE PROJELERİ

Çocuk işçiliği ile mücadele için 81 ilde birimler oluşturulacak. Mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerin yaşam şartlarını iyileştirme ile çocuk işçiliğini önlemeye yönelik projeler hayata geçirilecek.

ASGARİ ÜCRET 16 YILDA REEL OLARAK % 126 ARTTI

AK Parti’nin seçim beyannamesinde 2002’de 184 TL olan net asgari ücretin 2018’te bin 603 TL’ye çıkarıldığı vurgulandı. Böylece, 2018’de asgari ücret, 2002’ye göre reel olarak yüzde 126, nominal olarak yüzde 770 arttı.

ÇALIŞMA ÇAĞINDAKİ NÜFUSUN 28.5 MİLYONU İSTİHDAM EDİLİYOR

Çalışma çağındaki nüfus 60.4 milyon İstihdam edilenlerin toplam sayısı 28.5 milyon

Tarım dışında istihdam edilenlerin sayısı 23.4 milyon

Çalışmak isteyen 15-24 yaş arası genç sayısı 4.9 milyon
Çalışmak isteyenlerin sayısı 31.7 milyon

Tarım alanında çalışanların sayısı 5 milyon

Son açıklanan veriye göre işsiz sayısı 3.2 milyon

İşsiz gençlerin toplam sayısı 866 bin kişi

İŞ KAZASI OLMAYAN İŞVERENE TEŞVİK

AK Parti’nin seçim beyannamesine göre, çalışma hayatında iş güvenliği uygulamaları en önemli önceliklerden biri olacak. Sektörel uzmanlık uygulamasına geçilerek nitelikli İş Sağlığı Güvenliği hizmeti sağlanacak. Bu amaçla, sektörel ve bölgesel risk analizleri yapılarak, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesine çalışılacak. Ölümle veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası olmayan, 10’dan fazla çalışanı bulunan çok tehlikeli işyerlerine teşvik uygulaması hayata geçirilecek.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!