Tutumlu Olabilmek için Önemli İpuçları

Hayatın yönünü gençlikte edinilen alışkanlıkların belirlediği bir gerçektir. Paranızın efendisi olduğunuz zaman tutumluluğu bir yaşam biçimi haline dönüştürürsünüz.

Tutumlu Olabilmek için Önemli İpuçları
Tutumlu Olabilmek için Önemli İpuçları Mehmet Demirbilek

Hayatın yönünü gençlikte edinilen alışkanlıkların belirlediği bir gerçektir. Paranızın efendisi olduğunuz zaman tutumluluğu bir yaşam biçimi haline dönüştürürsünüz. Hedeflerinizi belirlemeli ve aylık bütçenizi değerlendirmelisiniz. Hedefler belirlendikten sonra tek yapmanız gereken planınızı hazırlamak olmalıdır. Belirlediğiniz planı yazın ve kontrol edin. Gereksiz harcamalardan daha kolay uzaklaşırsınız.

Tasarruf ve Bütçe Kontrolü

Bütçenizi doğru şekilde yapmadığınız zaman tüm planlarınız yarıda kalır. Harcamalarınızı tek tek yazın ve listeler halinde her ay kontrol edin. Diğer aylarda yaptığınız harcamaları da hesaba katın ve gerçekçi bir bütçe oluşturun. Harcamalarınızı her zaman düşünerek yapmaya özen gösterin. 

İsteklerinizi belirleyin ve neye ihtiyacınız varsa ona göre alışverişe çıkın. Kredi kartı kullanıyorsanız düzenli ödeyin ve gereksiz faiz ödemeyin. Küçük adımlarla birikim yapmaya başlayın. Bütçenizi hesaplarken kendinize küçük birikimler ayırmaya çalışın. Acil durumlar için her zaman köşeye para ayırmayı ihmal etmeyin.

Tutumlu Olmanın Altın Kuralları

Tutumlu olmak için acele edin ve şu gün başlarım demeyin. Çocuklarınız varsa onlara da öğretin. Harcamalarınızı gruplandırırsanız neye ne kadar harcadığınızı daha iyi bilirsiniz. Alışverişlerinize her zaman limit koyun ve dışarı çıkarken bağlı kalın. Market ya da diğer alışverişe giderken kendinize her zaman liste oluşturun. Satın alacağınız beyaz eşyaların A sınıfı ve ekonomik olmasına dikkat edin.

Tatil planı edecekseniz erken rezervasyon indirimlerinden faydalanın. Bankacılık işlemlerinde ise internet bankacılığını kullanırsanız daha az masraf ödersiniz. Gelirinizden az harcamaya dikkat edin ve paranızı evde tutmak yerine yatırım fonu, hisse senedi gibi yatırım araçlarında değerlendirin.

Evinizde Tutumlu Olmanın Yollarını Öğrenin

Ev hayatında tutumlu olmayı öğrendiğiniz zaman bunu alışkanlık haline getirisiniz. Çamaşır ya da bulaşık makinenizi gece saatlerinde çalıştırsanız tasarruf yaparsınız. Saç kurutma makinenizi daha az çalıştırmak adına duştan çıktığınız zaman mutlaka saçlarınızın suyunu havlu ile iyice alın. Yakın mesafelere yürüyerek giderseniz hem spor edersiniz hem de paranızın cebinizde kalmasını sağlarsınız.

Uçakla yolculuk yapan kişiler ise mutlaka uçak biletlerini erken almalılar. Böylece indirimli kampanyalardan yararlanırlar. Tutumlu olmak paranızı ve zamanınızı daha iyi kullanmayı size öğretir. Parada, sağlıkta, kişisel gelişimde, mallarınızda her şeyde tutumluluğu öğrenmeli ve hayatınızda uygulamalısınız. Tutumlu olmayı öğrendiğiniz zaman borç almaktan da kurtulursunuz. Bütçenizi planlayacağınız için ay sonunda kendinize para da kalır.

Tasarruf, birikim, ekonomi, finans, yaşam, krediler, kişisel gelişim ve girişimcilik hakkında detaylı bilgi almak, tutumlu olmayı yaşam biçimi haline getirmek istiyorsanız Param Kıymetli sitesini takip edebilirsiniz. Hayatınızda hangi alanlarda gereksiz harcamalar yaptığınızı bilir ve yeniden yaşamınıza doğru yön vererek birikimlerinizi yapabilirsiniz. Tutumlu olduğunuz zaman tasarruf bilincine istemeden ulaşır ve riskli bir yaşamdan da uzaklaşırsınız. Düzenli paranız olacağı için geleceğe daha güvenli şekilde bakmayı da öğrenirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Ebru     2019-04-16 Merhabalar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!