Emeklilerin Dikkattine

Son Dakika Ekonomi Haberleri

Emeklilerin Dikkattine
Emeklilerin Dikkattine

BİR KISMI ÖDENDİ
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 15 Ağustos’ta yaptığı açıklamada SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarını, emekli kartında yazan numaraya göre 17-28 Ağustos arasında alacağını söylemişti. Buna göre; ödeme günleri bayrama, yani 21-22-23-24 ve 25 Ağustos’a rastlayan emekli ve hak sahipleri aylıklarını, 18 Ağustos’tan itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos’ta da bankalardan alabilecekti.

PAZARTESİ DEVAM
Ancak bazı vatandaşlar aylıklarının yatmadığını söyleyince SGK dün bir açıklama daha yaptı. Açıklamada, “SSK ve Bağkur emekli ve hak sahiplerinden ödeme günü 26 Ağustos Pazar günü olanlara 27 Ağustos Pazartesi günü ödeme yapılacak. Ödeme günü 27-28 Ağustos olanlara ise yine aynı tarihlerde yani 27-28 Ağustos’ta maaş ödemesi yapılacak” denildi. Diğer tarihlerin ise ödemesi yapıldı.

YÖNETMELİK VAR
Açıklamada ayrıca şu bilgiye yer verildi: “SGK yönetmeliğine göre ödeme günü Cumartesi gününe rastlayanlar emeklinin ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayanların ödemesi Pazartesi yapılır. Ödeme günlerinden herhangi birinin Cumartesi veya Pazar günü dışında resmi tatil gününe rastlaması halindeyse, ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağı belirlenerek ilan edilir.”

27 AĞUSTOS'A KAYDI
Kurum, şimdiye kadar yapılan ödemelerin detaylarını da paylaştı. Buna göre; bayram nedeniyle ödeme günü 17-18 Ağustos olanlara 17 Ağustos, 19-25 Ağustos olanlara 20 Ağustos’ta ödemesi yapıldı. Toplamda 7.6 milyon emekli maaşını aldı. Ödeme günü 26-27-28 Ağustos olanlara ise 27-28 Ağustos’ta aylıkları yatırılacak. Yani yaklaşık 2.5 milyon emekliye daha ödeme yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!