İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ulaşım '1 kuruş'

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl uygulanan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın olduğu gün için geçerli belediye'ye ait toplu ulaşım araçlarının hizmet ücretini 1 kuruş yaptı.

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ulaşım '1 kuruş'
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ulaşım '1 kuruş' Mehmet Demirbilek

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95’inci yıldönümünde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 29 Ekim Pazartesi günü yapılacak olan kutlama alanına katılımı kolaylaştırmak amacı ile toplu ulaşım ücretini bir gün geçerli olmak suretiyle ‘1 kuruş’ olarak belirledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından önerilen ve uygulama için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi oybirliği ile belirlenen kararda, Bayram öncesi 4736 Sayılı Yasa gereğince karar alınması durumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu ulaşım araçlarında ücretsiz tarife uygulanması veayrı tutulması ile alakalı geçerli bir karar alınmaması durumunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait resmi toplu ulaşım araçlarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın olduğu gün uygulanacak şekilde 1 kuruş olarak geçici ücret tarife uygulamasına karar verildi.

Uygulama İlk Değil

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ningeçtiğimiz sene uygulamaya başladığı ve düzenli olarak yapılacağı bilgisini daha önceden de verilmişti. 2017 yılında yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine ulaşımın ‘1 kuruş’ olmasıyla katılım oldukça yüksekti. Aziz Kocaoğlu, uygulamanın bu yılda geçerli olması için öneride bulunarak, Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi. Benzer uygulama geçen yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri için toplu ulaşım ücretsiz yapılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı dâhil olmak üzere topluulaşım araçlarında %50 indirim uygulamıştı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!