2019’da Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek?

Bulunduğumuz yılsonu belirlenecek olan asgari ücret için pazarlıklar başladı. Sendika yöneticileri enflasyonun yükselmesi ile yaşanan maddi kaybın giderilmesini istiyor. Yapılan taleplerin net maaş olarak 2 bin Türk Lirası olduğu belirtildi.

2019’da Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek?
2019’da Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek? Mehmet Demirbilek

Milyonlarca çalışanın beklediği 2019 yılının asgari ücret zam oranı Aralık ayında net bir bilgi kazanacak. Asgari ücrette ki zam pazarlıkları başlarken, sendikalar zam taleplerini duyurmaya başladı. Türk-İş Sendikası, asgari ücretin 2.000 TL DİSK Sendikası ise 2.600 TL olması konusundatalepte bulundu. İşverenlerin isteği ise yaklaşık 2 yıldır devam eden100 TL asgari ücret desteğinin devamı ve biraz daha arttırılması oldu. 2019’da asgari ücretin ne kadar olacağı henüz net değil. Yaklaşık 29 Milyon sigortalının ve işverenin merakla beklediği zam oranıhükümet, işçi ve işveren tarafındanbelirlenecek “Asgari Ücret Komisyonu” toplantısının ardından belli olacak.

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Açıkladı

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin konusunda seneler içindeki değişimi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Asgari ücretin geçtiğimiz yıllar içinde kademeli olarak arttığını belirten Zehra Zümrüt Selçuk, gelecek yıllarda da zam oranının hep bu şekilde artacağını belirtti. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!