Acil 48 bin kişi alınacak! Başvurular oraya yapılacak

Haberin Ayrıntıları İçin Tıklayınız...

Acil 48 bin kişi alınacak! Başvurular oraya yapılacak
Acil 48 bin kişi alınacak! Başvurular oraya yapılacak

İŞKUR'a işçi alıma için verilen ilan sayısı 48 bin 121'e yükseldi. Arananların 6 bin 816'sını beden işçisi oluşturuyor.

Gıdadan tekstile,inşaattan otomotive birçok sektör on binlerce işçi arıyor. İŞKUR'da verilen ilanlara göre aranan işçi sayısı 48 bin 121 oldu. En çok aranan ise beden işçisi. İşkur aynı zamanda bir vasfı olmayanlara eğitim de veriyor.mmeslek öğrenenlere günlük de 77 lira ücret ödüyor. 

İŞKUR, farklı pozisyonlarda birçok iş ilanı yayınladı. Peki, İŞKUR personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Kamu kurumları veya özel sektör firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra yine internet şubesini kullanarak; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki  işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İş arayanlar, ister İŞKUR'un internet sitesinden, ister en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü'nden sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabiliyor.

İş arayanlar İŞKUR'un sitesine özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra; kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor.

Yurtiçi, yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.

İLANLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BİRÇOK KAMU KURUMU PERSONEL ARIYOR

İŞKUR'un yayınladığı 48 bin kişinin istihdam edileceğinin dışında birçok farklı kurum da personel arıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 12 sağlık çalışanın alınacağını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 278'i engelli 146'sı eski hükümlü olmak üzere 3 bin 243 "sürekli işçi" alınacak. Başvurular İŞKUR'un internet sitesi üzerinden yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise ilan yayınlayarak 80 sözleşmeli personel istihdam edeceğini açıkladı.

Ayrıca mart ayı içerisinde 8 bin bekçi alımı yapılacak. 

İŞKUR YENİ YILA HIZLI BAŞLADI

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), geçen ay 28 bin 585'i kadın 83 bin 416 kişinin istihdamına aracılık etti.İstihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki  niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasını amaçlayan İŞKUR,  istihdama aracılık etmeye devam ediyor.Geçen yılın ocak ayında 79 bin 422 kişinin istihdamına aracılık eden Kurum, bu yılın ocak ayında 83 bin 416 kişinin iş bulmasına katkı sağladı. İşe yerleştirilenlerin 54 bin 831'i erkek, 28 bin 585'i kadınlardan oluştu.

Genç işsizliğiyle de mücadele kapsamında geçen ay toplam 26 bin 67 gencin istihdamına aracı olan İŞKUR, aynı dönemde 15 bin 860 yükseköğrenim mezununu da işle buluşturdu.

6 MİLYONA YAKIN BİREYSEL GÖRÜŞME YAPILDI

İŞKUR'un geçen yıl 1 milyon 247 bin 188 kişinin istihdamına aracılık ederek kendi alanındaki en yüksek istihdam rakamına ulaşmıştı. 

Kurum, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında geçen yıl 5 milyon 928 bin bireysel görüşme de gerçekleştirildi.

İŞKUR, geçen yıl işbaşı eğitim programları kapsamında 300 bin 512, mesleki eğitip kursları kapsamında 117 bin 239 ve girişimcilik eğitim programlarında da  81 bin 183 kişi olmak üzere aktif iş gücü programlarından 498 bin 934 kişinin yararlanmasını sağladı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!