Bir çok kişi biliyor ama! Eğer istafa ederseniz...

Haberin Ayrıntıları İçin Tıklayınız...

Bir çok kişi biliyor ama! Eğer istafa ederseniz...
Bir çok kişi biliyor ama! Eğer istafa ederseniz...

Okurlardan gelen soruları yanıtlayan Sabah gazetesinden Faruk Erdem İstifa eden sözleşmeli personel’in yeniden atanmasının mümkün olup olmadığına dair gelen soruyu yanıtladı. İşte o soru ve cevabı…

Okurdan gelen soru: 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine tabi sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken istifa ettim .Yeniden atanmak istiyorum.Bu mümkün mü?

MEVZUAT:

399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 6 ncı maddesinde; "Sözleşmeli personel yönetim kurulu kararı ile işe alınır. Yönetim kurulları bu yetkilerini, sınırlarını göstermek suretiyle devredebilirler. Sözleşmeli personel ile akdedilecek sözleşmeler Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelikle tespit edilecek tip sözleşme çerçevesinde ve takvim yılı itibariyle yıllık olarak düzenlenir.
İlk defa açıktan işe alınacak sözleşmeli personel ile 6 aylık sözleşme yapılır. Bunların müteakip sözleşmeleri ile yıl içinde memur statüsünden sözleşmeli statüye geçenlerin sözleşmeleri bir kereye mahsus olmak üzere cari yıl sonuna kadar yapılır.

Sözleşmeli personelin, sözleşme süresi içinde görev yeri veya ünvanının değişmesi halinde sözleşme yeniden düzenlenir" hükmü bulunmaktadır.

Bununla birlikte; I seri nolu KİT Personel Rejimi Genel tebliğinde," Sözleşmeli personelin naklen atanması söz konusu olmadığından bir sözleşmeli personelin diğer bir teşebbüs veya bağlı ortaklıkta görev alması açıktan işe alma niteliğindedir."hükmü yer almaktadır.

SONUÇ:

Bu itibarla; kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışmakta iken istifa ederek görevinden ayrılan sözleşmeli personelin 6 aylık deneme süresini tamamlamış olması kaydıyla sınava tabi olmaksızın ilgili mevzuatına uyulmak suretiyle açıktan atanmasının yönetim kurulunun takdirinde bulunmakta.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!