Kuruşu kuruşuna hesablandı! Zam sonrası yeni maaşlar...

Haberin Ayrıntıları İçin Tıklayınız...

Kuruşu kuruşuna hesablandı! Zam sonrası yeni maaşlar...
Kuruşu kuruşuna hesablandı! Zam sonrası yeni maaşlar...

Türkiye'de yaşayan emekliler için Temmuz zammı adım adım yaklaşırken, bu süreçte vatandaşlar da intenet üzerinden araştırmlarını hızlandırmaya başladı.Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranını gösterecek ilk 6 aylık enflasyon verisini merakla bekliyor. Bu tahmin gerçekleşirse, en düşük emekli aylığı bin 200 lirayı bulacak.Merkez Bankası'nın son anketinden bu yılın ilk yarısında gerçekleşecek enflasyon, yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı için yüzde 6.7 tahmini çıktı.

EN DÜŞÜK BAĞKUR ESNAF EMEKLİ MAAŞI

Eğer Temmuz zammı yüzde 6.7 olursa, en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı bin 595 liradan bin 702 liraya çıkacak.

BAĞKUR TARIM EMEKLİ MAAŞI

Bağ-Kur tarım emeklilerinde de halen bin 189 lira olan en düşük aylık yüzde 6.7 artışla bin 269 liraya yükselecek.
SSK'lılarda ise en düşük aylık 2000'den önce emekli olanlarda bin 818 liradan bin 940 liraya, 2000'den sonra emekli olanlarda bin 125 liradan bin 200 liraya ulaşacak.Kesin zam oranları 3 Temmuz'da öğrenilecek. Aynı ay içerisinde zamlar emeklilerin hesabına yatırılacak

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

12 milyondan fazla emeklinin yararlandığı emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz yıl toplamda 2 bin TL olarak verildi. 2019 yılında Ramazan bayramında 1000 TL ve Kurban Bayramında da 1000 TL olmak üzere maaşlarla birlikte vatandaşların hesaplarına maaşları ile birlikte yatırılacak. 2019 yılında bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı belli olmadı. 

BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK MI

Bayram ikramiyesinin tutarı geçen yıl çıkartılan yasayla sabit olarak belirlendi. İkramiyenin artırılabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor.

HAZİRAN'DA EMEKLİ OLANA KURBAN BAYRAMI'NDA ÖDENECEK

Ağustos da emekliler için yine ikramiye ayı olacak. Emeklilere, bu yılın ikinci bayram ikramiyesi ödenecek. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta kutlanacak. Arefe günü de 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce, 5-9 Ağustos'ta ödenmesi bekleniyor. Yine bu tarihe kadar emekli olanlar da 1000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek. İlk ikramiyeden sonra emekli aylığı bağlananlar, 2019'u bin lira ikramiye ile kapatacak. İkramiye ödemelerinin yapılacağı kesin tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak. (Sabah)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!