Milyonlara Erken Emeklilik Müjdesi!

Bağ-Kur ve SGK emeklilerinin arasındaki farkların eşitlenmesi ile ilgili düzenlemenin yasalaşması halinde yaklaşık 2,5 milyon vatandaşımıza erkek emeklilik yolu açılıyor.

Milyonlara Erken Emeklilik Müjdesi!
Milyonlara Erken Emeklilik Müjdesi! Mehmet Demirbilek

TBMM Vergi ve Sosyal Güvenlik Komisyonu’nda geçtiğimiz günlerde 2.5 milyon Bağ-Kur’a kayıtlı olan vatandaşımızı oldukça yakında ilgilendiren önemli prensip kararları verilmişti. Bu prensip kararın meclisteki komisyondan geçip yasalaşması halinde ise Bağ-Kur ve SGK arasındaki farkların eşit hale gelmesi amaçlanıyor. Düzenlemenin yasalaşması durumunda hem gelir hem de emeklilik süresinde emekliler arasında eşitlik sağlanacak. Bu durumda 2,5 milyon emeklinin maaşlarının artması yada erken emekli olması anlamına geliyor.

1800 Gün Erken Emeklilik Fırsatı

TBMM’de bu düzenlemenin yasalaşması halinde ise 2008’de gerçekleşen Sosyal Güvenlik Reformu ile işçi ve memurların emekliliği için istenen prim ödeme gün sayısı 7 bin 200 olarak yeniden düzenlenmişti. Fakat Bağ-Kur’lu olan vatandaşlarımız için gerçekleştirilen bu reformda emeklilik için 9 bin gün sayısı olarak tespit edilmişti. Yapılan bu adaletsiz reform ile birlikte Bağ-Kur’lular, daha uzun süre prim ödemek ve daha geç emekli olmak durumun da kalıyorlardı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!