Taşeron İşçilere Tayin Hakkı Müjdesi

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadrolu taşeron işçilerin son dönemlerde dile getirdikleri en önemli sorunların başında tayin hakkı geliyor.

Taşeron İşçilere Tayin Hakkı Müjdesi
Taşeron İşçilere Tayin Hakkı Müjdesi Mehmet Demirbilek

Taşeronlar kadroya umutlandı! Taşeronların kadro talebi son dönemde 4/D’liler için aile birliği üzerine açılan tayin davasını kazanması ile taşeronda kadro isteyenlere umut oldu. Peki, çalışma bakanlığının kadro konusunda ki yorumu nedir?

Çalışma Bakanlığı Taşeronlara Kadro Açıklaması

Kadronun gelmesi için çalışma bakanlığından açıklama gelmesi gerekiyor. Aile ve Çalışma Bakanlığı’nın taşeron işçilerin kadrosu ile alakalı bir çalışma yapıyor mu? Henüz bununla alakalı bir açıklama yok. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan konuya dair açıklama yapması bekleniyor. Taşeron işçilere zam görüşmesi 2020 yılının ortalarında olacak. Bu sürece kadar ise kadro talebinin gündem olması bekleniyor.

Asgari ücret ile alakalı görüşmelerin tamamlanmasından sonra, taşeronlar için de bir görüşme planlanabilir. Bu süre içinde araştırmaların olmasına da fırsat tanınacak. Beklenen 4/D’li tayin hakkı müjdesinin de 2020 yılının Temmuz ayında açıklanması bekleniyor.

Eş Durumu Tayin Hakkı Nasıl Oluyor?

Elbette işçilerin taleplerinin yoğunlaşması, çalışana dava sonucu eş durumu tayin hakkının verilmesi ile oldu. Bu durumda taşeron işçilerin tayin hakkı elde etmesi de gündeme geldi. Burada olması beklenen sonuç ise taşeronlara tayin hakkı yerine, mutlak suret ile diğer eşin kamuda çalışması durumunda bu şeklide bir hak ortaya çıkmasıdır. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!