Ankara'da Ekmeğe Zam Geldi? Ankara'da Ekmek Ne Kadar Oldu?

Seçimler öncesinde ekmek zamları gündeme gelmiş ve hükümetin müdahalesi ile pek çok şehirde ekmek zamları gelin alınmıştı. Peki Ankara'da ekmek ne kadar oldu detaylar haberimizde...

Ankara'da Ekmeğe Zam Geldi? Ankara'da Ekmek Ne Kadar Oldu?
Ankara'da Ekmeğe Zam Geldi? Ankara'da Ekmek Ne Kadar Oldu? Mehmet Demirbilek

Seçim öncesi dönemde başta büyük şehirler olmak üzere pek çok şehirde ekmek zammı yapılmış fakat gelen tepkiler üzerine hükümetin devreye girmesi ile zamlar geri alınmıştı. Fakat seçimler bittikten sonra zam haberleri ardı ardına geliyor. Hem de son 8 ayda ekmeğe ikinci zam geldi. Ankara’da 1 lira 25 kuruş olan ekmek yeni zamlar ile birlikte 1,50 kuruş oldu.

Daha 1 sene öncesinde 1 TL olan ekmek fiyatları böylece yüzde 50 zamlanmış oldu. Bu konuda korkulan ise ekmeğe zam dalgasının tüm yurdu kapsaması olarak görülüyor. Ülke genelinde standart gramaja sahip ekmekler 1 lire 25 kuruştan satılırken zamların gelmesi ise bu fiyatın 1,5 TL’ye çıkacağı ön görülüyor. İşin trajik komik tarafı ise yerel seçimler sonrasında belediye ya da hükümetten zamlar ile ilgili herhangi bir açıklama gelmemesi olarak görülüyor.

ANKARA'DA EKMEK NE KADAR OLDU?

Ankara’da 200 gram ekmeğin fiyatına 25 kuruş zam geldi. Ankaralı fırıncılar, ekmek zammının kaçınılmaz hale geldiğini savundu.

Ankara’da ekmeğe 25 kuruş zam geldi. 200 gram ekmeğin fiyatı 1.50 TL’ye çıktı. Ankaralı fırıncılar, un, elektrik ve su fiyatlarına yapılan zamların ardından ekmek fiyatlarına zam yapmanın kaçınılmaz hale geldiğini savundu. 

1,5 TL Yetersiz İddiaları

Fırıncılar odası tarafından yapılan geçen sene gelen zamlar sonrasında maliyetlerin oldukça arttığı ve yapılan 25 kuruşluk zamların bile yeterli olmadığı açıklamaları ise vatandaşları adete çileden çıkardı.5 Kişilik bir ailenin günde 8 ekmek tükettiği var sayımı ile yapılan zamlar aile bütçelerine 60 TL ek bir yük getirdiği görülüyor. Vatandaşlar ise hükümet ve belediyelerin böyle bir zam oyununa gelmemesi konusunda uyarıyor. Çünkü zam isteklerinin kabul edilmesi durumunda çok geçmeden yeni zam taleplerinin olacağı ifade ediliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!