Borsa’da Şampiyon Fenerbahçe Oldu

2019 yılının son bulması ile birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında yatırımcısına en çok kazandıran spor hisse senedi Fenerbahçe oldu.

Borsa’da Şampiyon Fenerbahçe Oldu
Borsa’da Şampiyon Fenerbahçe Oldu Mehmet Demirbilek

Borsa İstanbul 2019 yılının son derece hareketli geçirdi. 2019 yılının ilk yarısı yaşanan seçim belirsizliği ve siyasal sorunlar nedeniyle sorunlu geçerken 2019 yılının ikinci yarsında önce toparlanma yaşandı daha sonra ise Borsa İstanbul cephesinde ardı ardına rekorlar kırıldı.

Borsa’da spor şirketleri arasında da kıyasıya bir rekabetin yaşandığı görüldü. Alı Koç’un başkan olması ile birlikte büyük bir enerji yakalayan Fenerbahçe Borsa’da da bu enerjiyi sürdürerek ezeli rakiplerinin önünde en çok yatırımcısına kazandıran hisse senedi oldu. 2019 yılı boyunca Fenerbahçe Futbol A.Ş toplamda yüzde 109,1 değer kazandığı görülüyor.

4 Büyükler Borsada Sevindirdi

Yatırımcısına en çok kazandıran hisse senedi olan Fenerbahçe’nin dışında Borsa’da işlem gören tüm futbol kulüplerinin yatırımcının yüzünü önemli oranda güldürdüğü görülüyor. Yüzde 109,1 ile ilk sırada bulunana Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray yatırımcısına yüzde 63,1 kazanç sağladığı görüldü.

Üçüncü sırada ki Trabzonspor ise yatırımcısına yüzde 56,3 kazanç sağlarken dördüncü sırada ki Beşiktaş’ta yılı yüzde 51,2 kazançla tamamladı. Borsa’da işlem gören tüm spor hisse senetlerinin ortalama olarak değer kazancı ise yüzde 78 olarak gerçekleşti. Rekorların devam edeceği ön görülen 2020 yılında da Borsa İstanbul 4 büyüklerin kıyasıya rekabetine sahne olacağa benziyor.

Kaynak : Sanalajans

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!