Fenerbahçe Harcama Limitine Takıldı

Ligin ilk yarısında beklentilerin altında kalan ve yaşanan sakatlıklardan dolayı sorun yaşayan Fenerbahçe harcama limitinin aşması sebebiyle istediği takviyeleri yapamıyor.

Fenerbahçe Harcama Limitine Takıldı
Fenerbahçe Harcama Limitine Takıldı Mehmet Demirbilek

Fenerbahçe’nin yaklaşık 20 milyon Euro kaynak yaratmadan transfer yapamayacak olması hem yönetimi hem de teknik ekibi büyük sıkıntıya sokuyor. Özellikle stoper, sol kanat ve forvet bölgesine transfer yapmak isteyen sarı lacivertli takımın önündeki en büyük engel yıllık yüzde 30 olarak belirlenen harcama limiti. 

TFFF tarafından sene başında belirlenen bu oran bir ara yüzde 4o’a yükseltilse de birçok kulübün itirazı sonucu bu oran tekrar yüzde 30’a çekildi. Bu sebeple Fenerbahçe’nin transfer yapabilmesi için mutluk suretle oyuncu satışı yapması gerekiyor. Fenerbahçe’nin satmayı planladığı isimlere ise şuan kadar bir teklif gelmemesi büyük sıkıntı yaratıyor.

Satış Listesindeki Oyuncuların Alıcısı Yok

Fenerbahçe için satılabilecek oyuncular arasında en yüksek geliri Jailson’un satışı ile yapabiliyor. Fakat sezonunu çok büyük bir bölümünü yedek kulübesinde geçiren sambacı için en yüksek teklifin 4 ile 5 milyon Euro arasında olacağı tahmin ediliyor.

Geri kalan Mevlüt Erdinç, Adil Rami gibi oyuncular için ise herhangi bir teklif gelmiyor. Bu sebeple Fenerbahçe takımının önünde 2 yol bulunuyor ya mevcut kadro ile yola devam edilecek ya da sürpriz bir isimi satılarak transferin önü açılacak. Bu anlamda bu önemli kararın birkaç gün içerisinde verileceği kulislerde konuşuluyor.

SanalAjans

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!