Borsa Şoku Çabuk Atlattı

Gece yarısı İran tarafından ABD’ye yapılan misilleme sonrasında piyasalarda beklenen panik havası çabuk atlatılarak yerini iyimserliğe bıraktığı görülüyor.

Borsa Şoku Çabuk Atlattı
Borsa Şoku Çabuk Atlattı Mehmet Demirbilek

Piyasalar günlerdir ABD ile İran arasında ki gerilime odaklanmıştı. Hata Borsa İstanbul savaş senaryoları sonrasında 117 bin seviyesinden 111 bin seviyelerine kadar gerilemişti. Daha sonra tekrar 113 bin seviyelerine gelen BIST 100 endeksi gece yarısı gelen İran’ın ABD’ye füze saldırış sonrasın büyük düşüş yaşayacağı ön görülmüştü.

Fakat Borsa İstanbul beklentilerin ötesinde sadece seansın ilk saatinde yüzde 1 oranında bir düşüş yaşadı. Daha sonrasında bu düşüşü hızla telafi eden Borsa İstanbul yüzde 0,5 puanlık artış göstererek 113 bin 500 seviyelerine çıktığı görüldü. Yaşanan bu yükselişle Borsa İstanbul bölge borsaları arasında saldırıya karşı yükseliş gösteren ender borsalar arasında yer aldı.

Beklentiler İyimsere Döndü

Borsa İstanbul’un yönünü yukarı çevirmesinde ve döviz fiyatlarının 5,94 seviyelerine gerilemesinde savaş beklentilerinin iyice zayıflaması olduğu düşünülüyor. Her ne kadar dün yapılan saldırı büyük risk oluştursa da ABD tarafından henüz bir adım atılmamış olması sonucunda yaşanan gerilimin birkaç hafta içerisinde iyice azalacağı ön görülüyor.

Ekonomi uzmanları savaş beklentilerinin tamamen sonra ermesi ile birlikte Borsa İstanbul’un büyük rekorlar kıracağı konuşuluyor. Olumlu senaryoda 120 bin seviyesi hedeflenirken olumsuz senaryoda ise BIST 100 endeksinin 100 bin seviyelerine kadar geri çekilebileceği ön görülüyor.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!