Ekonomi En Çok Kadınları Vurdu! 630 Bin Kadın İş Aramaktan Vazgeçti

Ülkemizin en tartışılan kurumları arasında gösterilen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre son bir yılda 630 bin kadın iş aramaktan vaz geçerek ev hanımı olmaya karar verdiği iddia ediliyor.

Ekonomi En Çok Kadınları Vurdu! 630 Bin Kadın İş Aramaktan Vazgeçti
Ekonomi En Çok Kadınları Vurdu! 630 Bin Kadın İş Aramaktan Vazgeçti Mehmet Demirbilek

2020 yılı ekonomik anlamda iyi başlasa da hala ekonominin tam anlamıyla düzeldiğini söylemek oldukça zor görülüyor. Çünkü ekonomide görülen hareketlenme ve Borsa’nın yakaladığı rekorlar para piyasalarını memnun ederken son yaşanan olumlu gelişmelerin halka yeteri kadar yansımadığı görülüyor. Bu durum işsizlik anlamında kendini gösterirken son dönemde yaptığı icraatlar ile oldukça tartışılan TÜİK’ten skandal bir istatistik daha geldi.

TÜİK'in geçen hafta açıkladığı verilere göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 608 bin kişi artış göstererek 4 milyon 396 bin kişi olarak gerçekleştiğini açıklamıştı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre işsizlik oranı yüzde 13,4olarak gerçekleştiği görülüyor. Buraya kadar her şey normal görünürken tartışmalar iş arayan kadın sayısında yaşanıyor.

TÜİK Verilerle Oynuyor İddiası

TÜİK tarafından açıklanan verilerde en çok tartışılan istatistiği rakam ise ev arayan kadınlar konusunda gerçekleşti. TÜİK verilerine göre son 1 yılda 630 bin kadın iş aramaktan vaz geçerek ev hanımı olmaya karar verdiği görülüyor.

Hatta son bir ayda iş aramaktan vaz geçerek e hanımı olmaya karar veren kadın sayısı ise 145 bin olarak görülüyor. TÜİK tarafından açıklanan bu rakamların kesinlikle gerçek olmadığı ve işsizlik verilerin daha düşük göstermek adına manipüle edildiği iddia ediliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!