Fındık Fiyatları Yüzde 40 Arttı

Türkiye’de fındık sezonunun bitmesine rağmen piyasada fındık talebinin sürekli artması sonucunda fındık fiyatlarına yüzde 40 oranında zam geldi.

Fındık Fiyatları Yüzde 40 Arttı
Fındık Fiyatları Yüzde 40 Arttı Mehmet Demirbilek

Türkiye’de fındık sezonu olarak adlandırılan dönemin son ermesine rağmen diğer senelerden farklı olarak hem iç hem de dış piyasadaki talebin hala yüksek olması nedeniyle 14 TL olan fındık fiyatı tavan yaparak sadece 2 ayda 20 TL’ye yükseldiği görülüyor. Tabi her zaman olduğu gibi bu artık üreticiden sonra aracı ve fındık tüccarlarına yaramış görünüyor.

Çünkü üreticiler ellerinde ki tüm fındıkları devletin belirlediği taban fiyatta hem devlete hem de fındık tüccarlarına sattılar. Fiyatların bu denli artmasının altında ise diğer fındık üreticisi olan İtalya ve Gürcistan’da ki rekoltenin düşük olması ve yurt dışında ki birçok firmanın rotasını Türkiye’ye çevirmesi olarak görülüyor. Bununla birlikte Çin’in de piyasaya girmesinin fiyatları yükselttiği belirtiliyor.

Fındık Fiyatları 25 TL Olacak İddiası

Fındık ile ilgili olarak yapılan en çarpıcı yorum ise iç ve dış pazarda ki bu talebin bu şekilde devam etmesi durumunda fındık fiyatlarının 25 TL’ye yükselebileceği ön görülüyor. Fındık üreticileri ise gelecek sene içinde bu yüksek talebin devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

Bu fiyatların devam edip etmeyeceği ise yeni sezonun fındık durumu ile belli olacağa benziyor. Üreticiler bu seneden yüksek bir rekolte beklediklerini ve diğer senelere göre daha fazla kazanç sağlamayı umduklarını ifade ediyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!