Annelere Devletten Her Ay 2800 TL!

İşsiz annelere sevindirecek haberi İşkur verdi. 2020 yılında da işsiz annelere işkur, işbaşı ve mesleki eğitim kursları ile günlük 80 TL ve üzeri ödeme yapılacağını bildirdi.

Annelere Devletten Her Ay 2800 TL!
Annelere Devletten Her Ay 2800 TL! Mehmet Demirbilek

Söz konusu kurslarda amaç, mesleği olmayan, iş bulamayan vatandaşlara kurs verilmesi ve kurs sonucunda adayları işe yerleştirebilmek.  0-15 yaş arasında çocuğu olan annelere yönelik olarak gerçekleştirilen proje kapsamında başvurular devam ederken , proje devam ederken çocuğu 15 yaşını tamamlayan anneler de projeden faydalanabilecekler.  

Söz konusu proje ile ilgili yeni bir düzenleme de yapıldı. Artık evlat edinen anneler de bu desteklerden faydalanabilecek.  Kurs süresince İŞKUR , annelere günlük 80 TL ödeme yapmacak. Aylık da toplam 2.400 lira para ödemesi yapılıyor. Maaşın yanı sıra sigorta giderleri de devlet tarafından karşılanacak. 

İŞBAŞI EĞİTİM KURS SÜRESİ 

Proje kapsamında işbaşı eğitim programları, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanabilecek. Programlar günde en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor. Mesleği eğitim kurslarına katılacak kadınlar ise 160 gün boyunca kurs görüyor. Bu kurslar; günlük en az 5, en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30, en fazla 40 saat. Yani, İşte Anne Projesi ile 3 aylık işbaşı eğitim programına katılan kadına devlet, 7.200 lira maaş ödüyor.  

400 TL KREŞ DESTEĞİ 

İşte Anne Projesine katılan kadınlara maaş ödemesinin yanı sıra 2-5 yaş arasındaki çocuklu annelere 400 TL 'de kreş yardımı yapılıyor. Kreş desteği ödemesi program süresinde yapılacak ve toplam destek 2 bin 800 TL 'yi buluyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI 

0-15 yaş arası çocuğu olan anneler yararlanabiliyor. İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak. İşverenin birinci veya ikinci dereceden akrabası ya da eşi olmamak. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak. Desteğe başvurulduğundan önceki 3 ay işverenin çalışanı olmamak. Desteğe başvurulduğu tarihten önceki son 1 ayda emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olmak. İş ve meslek danışmanlığından faydalanmış olmak.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!