Dolar - Altın Fiyatları Düşecek Mi, Yükselecek Mi?

Son zamanlarda ülkenin gündeminin bir halde sarsıcı durumlar ile karşı karşıya gelmesi kişilerin dolar altın inecek mi çıkacak mı diye merak etmelerine de neden oldu. Peki 18 Mart Dolar ve Altın Fiyatları Düşecek mi, Yükselecek mi?

Dolar - Altın Fiyatları Düşecek Mi, Yükselecek Mi?
Dolar - Altın Fiyatları Düşecek Mi, Yükselecek Mi? Mehmet Demirbilek

Son zamanlarda ülkenin gündeminin bir halde sarsıcı durumlar ile karşı karşıya gelmesi kişilerin dolar altın inecek mi çıkacak mı diye merak etmelerine de neden oldu. Bir yandan birçok şehit verilmesinin ardından bir de meydana gelen korona virüsü etkileri şu an ülkenin her bir noktadan etkilenmesine neden oldu. Bu durum altın ve doları nasıl etkileyecek gelin beraber bir incelemesini yapalım.

Küresel piyasalar içerisinde nerede ise tüm varlıklara ait olan sınıflarda satış dalgası dün de devam ediyordu. Likiditede sıkışıklıklarına baplı olarak nakit geçme ihtiyaçlarına bağlı olarak devam eden bu durum altındaki satışların haftanın ilk günü de devam etmesine neden oldu. Geçen hafta ortalama olarak 1.529 seviyelerinde bir kapatma sağlayan altın dün 1.451 seviyesine kadar gerilemesi bugün ise kapanışın 1.512 ile kapatması dikkatleri çekti.

Gün içerisinde değerli madenler içerisinde baskılar hala devam ederken 1.505 direnci aşılmadıkça 1.439 seviyesinin hala hedef içerisinde kalması söz konusu olabilir. Olası bir yükseliş durumu olursa 1.505 seviyesinin üzerine çıkabilecek ve 1.530 direncine kadar yükselişler gösterebileceği dikkatleri çekiyor. Bundan sonra meydana gelecek direnç seviyesi ise 1.550 olması beklentisinde.

Dolar Altın Ne Zaman Toplanır, Eski Fiyatına Gelir Mi?

Dolar altın fiyatlarına bakılınca gündemden dolayı sürekli bir düşüş olması dikkatleri çekiyor. Ortama olarak perşembe ve cuma günlerine kadar sert satışlardan sonra ons ya da gram altın ne olur merak ediliyor. Buradan sonra altın yeniden toplanabilir mi ya da geçmiş krizlerden sonra altın nasıl hareket etti?

Küresel ortamda yer alan bu panik durumlarının derinleşmesi yatırımcıların da likide dönebilmesi sonrasından sert satış baskısı altında kalması dikkatleri çekiyor. Altının ons fiyatı yılbaşı zamanlarından bu yana ilk defa 1500 dolar seviyesinin altında yer aldı.

27 Kasım tarihinden bu yana en düşük etkisi ile yer alıyor. Altının ons cinsine bakıldığı zaman günü ortalama olarak yüzde 1.16 değer kaybı gözeterek yaşadığı yer alıyor. Teknik olarak bakılmasının ardından altının ons cinsi orta vadeli olacak şekilde rendi ve kısa vadeli olarak da altının doların düşüş trendi içinde yer almaktadır.

Özel Haber - Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!