Af Yasasında Son Durum! Ceza indiriminden kimler faydalanacak, ne zaman çıkacak

Sık sık gündemde yerini alan af yasası her gün vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İkinci yargı paketi içerisinde yer alan durumun TBMM 'ye sunulması bekleniyor. Son olarak Adalet Bakanı merak edilen soruları geçtiğimiz gün içerisinde yanıtladı. Af yasası çıkacak mı diye merak edenler için son durum.

Af Yasasında Son Durum! Ceza indiriminden kimler faydalanacak, ne zaman çıkacak
Af Yasasında Son Durum! Ceza indiriminden kimler faydalanacak, ne zaman çıkacak Mehmet Demirbilek

Son Kararı Meclis Verecek 

Adalet Bakanı Gül tarafından yapılan açıklama sırasında; Bu konunun meclis üzerinde olacağını dile getirdi. Belirli bir tarih vermesi şuan için mümkün olmamasına rağmen, Ak parti grubu öncülüğünde yer alarak uzlaşısı doğrultusunda bu konudaki talepleri yerine getirecekleri umut ettiklerini de dile getirdi. 

İnfaz düzenlemesi için yer alan soru üzerine ise; yakın zamanda bu konunun meclis üzerinde yer alacağını, uzun zamandır çalışmalarına devam ettiklerini, son kararı yine meclisin verecek olduğunu, adaletli bir şekilde yerine getirmek istediklerini, bu süreç içerisinde halkı rahatsız etmek istemediklerini de AK parti grubunun bu konu üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. 

Af Yasası İçin Çalışılıyor 

Adalet Bakanı olarak görev alan Gül, AK parti TBMM grup toplantısına katılacağı süreç içerisinde kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili olan soruların ardından bu durumun ilk anından beri sorgulanmaya devam ettiğini dile getirdi. ' Gerçekten de faili meçhul olarak yer alan bu cinayetin tüm yönleri ile araştırılmasına rağmen hala sonucuna ulaşılamayan cinayetlerden biri olduğunu' da ekledi. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olan iade talebini de tekrar hatırlatılmasının ardından Ukrayna zanlısını iade etmek için bir talep yazısı yazdıklarını da sözleri arasına ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna devlet başkanı ile kendisinin de Ukrayna Adalet bakanı ile görüştüklerini de dile getirdi. 

Talebi yeniden yenilediklerini ve konunun kısa sürede neticeye bağlamak istediklerini, şüphelinin de bağımsız bir yargı önüne çıkarılmasını, bunun ardından olayın tüm yönleri ile eksik olmadan ortaya çıkmasını istediklerini dile getirdi. Başta ailesinin ve Türk milletini bu konuda hukuk ile adaletin tecellisi için olan talebi bu olayın da bir aydınlatması olacaktır. Bu konuda her türlü yinelemeleri sonuca ulaşana kadar devam ettireceklerini de ekledi. Bu konuda yapılması gereken çabaları hem devlet başkanı hem de bakanlar düzeyinde devam ettireceklerini de söyleyerek sözlerini noktaladı. 

Kaynak : https://www.nutuk.com.tr/af-yasasinda-son-durum-ceza-indiriminden-kimler-faydalanacak-ne-zaman-cikacak-6804h.htm

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!