Araç Muayeneleri Ertelendi! Devlet Tarafından O Kişilere 3 Ay Süre

Korona Virüsünün etkilerinin artmasıyla beraber; Ulaştırma Bakanlığı oldukça önemli bir karar aldı. Alınan karara göre araç muayene süresi; 3  ay ertelendi. Motorlu taşıt sahibi olan kişiler; şayet muayene süresi gelmişse Ulaştırma Bakanlığının kararıyla 3 ay sonra ödeme yapacak. Karar, bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Araç Muayeneleri Ertelendi! Devlet Tarafından O Kişilere 3 Ay Süre
Araç Muayeneleri Ertelendi! Devlet Tarafından O Kişilere 3 Ay Süre Mehmet Demirbilek

Corona Virüsü etkilerinden kaçınmak için milyonlarca insan eve kapanmış durumda. Bu nedenle maddi olarak zor zamanlar geçiren vatandaşlar, muayene yükünden kurtulmuş olacak. Aynı zamanda dışarıya çıkmanın ve insanlar ile bir arada olmanın tehlikesinin de tamamen ortadan kaldırılması hedefleniyor. Kamu kurum ve kuruluşlarından peş peşe gelen erteleme haberlerinden birisi de; araç muayenesinin ertelenmesi. Detaylar haberimizde…

Salgın Devam Ederse, Araç Muayeneleri Kalıcı Olarak Ertelenecek!

Salgın nedeni ile muayene süresi gelen ve yaptıramayan kişiler; 3 aylık bir süreç içerisinde ödeme yapmakla yükümlü değiller. Fakat 3 aylık süreç dolunca, araç sahipleri 45 gün içerisinde araç muayenesini yapmak zorunda kalacak. Bu süre, gerek duyulursa Ulaştırma Bakanlığı tarafından uzatılabilecek. 

Resmi Gazete’nin bugün yayımlanan sayısında yer alan geçici maddede şu açıklamalara yer verildi;

“Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgını nedeniyle, bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesi gereğince muayene süresi gelen araçlarının muayenesini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitiminden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu süreler gerektiğinde Bakanlıkça uzatılabilir.” 

Araç Sahiplerine Müjde!

Araç muayenesi ertelendi mi sorusu, birçok kişi tarafından son zamanlarda sorulmaya başlandı. Zira korona virüs nedeni ile birçok kişi işten çıkartıldı, esnaflar kepenk kapattı. Ek olarak virüs sebebi ile milyonlarca araç sahibi dışarıya çıkamadıklarından dolayı, araçlarını muayeneye götüremiyor. 

Araç muayenesinin ertelenmesi; vatandaşları bu dönemde hem maddi olarak hem de sağlık açısından rahatlatacak bir karar. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip Corona Virüsü (Covid-19) salgını nedeni ile almış olduğu kararın geçici olduğunu ve gerektiği zaman sürenin uzun bir süreliğine uzatılabileceğini paylaştı. 

Kaynak: Nutuk.com.tr

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!