Emeklilere 3 Maaş Avans! Kimler 3 Ay Avans İmkanından Yararlanabilecek?

Emekliler için oldukça kazançlı bir yıldayız; hükümetten üst üste emeklilere müjde haberleri geliyor. Milyonlarca emekli vatandaş, zam sonrasında promosyon ödemelerine kavuştu.

Emeklilere 3 Maaş Avans! Kimler 3 Ay Avans İmkanından Yararlanabilecek?
Emeklilere 3 Maaş Avans! Kimler 3 Ay Avans İmkanından Yararlanabilecek? Mehmet Demirbilek

Emeklilik başvurusunda bulunan fakat daha emekli maaşı almaya başlamayan kişiler için uygulanan avans maaş sistemi; emekliler için de uygulanmaya başlayacak. Onay verilirse, emekliler 3 maaş avans çekebilecekler. 

Emekli Avansı Nedir, Nasıl Alınır?

Emekli maaşı 90 gün yani 3 ay içerisinde bağlanmayan kişiler yazılı olarak başvuru yaparak 3 emekli maaşı tutarında toplu para alması hedefleniyor. Kredi çekmek bizi zorluyor diyen emekliler, avans maaş sayesinde geçimlerini daha iyi bir şekilde sağlayabilecekler. Emeklilerin talebi; avans maaş alabilmeleri ve bu tutarın belirli aralıklar ile maaşlarından kesilmesi. Kredi faizlerinin yüksek olmasından yakınan vatandaşlar; bu yöntemin milyonlarca kişiye yarayacağını söylüyor.

3 Aylık Emekli Avansı

Son zam ile beraber 3 aylık emekli maaşı avansı 4 Bin 500 TL’ye tekabül ediyor. Emekliler avans aldıktan sonra; 12 ay vade ile geri ödemek istediklerinde ise; maaşlarından 375 TL kesinti yapılarak bu borç tahsil edilecek.  Eğer 4.500 TL avans alıp 24 ay vade ile ödemek isterlerse; aylık ödeme planı 187 Türk Lirasına denk geliyor. Bu oran da, banka faizlerine nazaran oldukça düşük bir tutar. Bu nedenle emeklilere avans imkanının gelmesi; birçok kişiyi mutlu edecek. 

Emeklilik Avansı Onay Geldi Mi?

Emekli avansı için henüz onay verilmedi, şayet onay verilirse; isteğe göre emekli vatandaşların avans tutarları hesaplarına yatırılacak. Ödeme konusunda henüz net bir bilgi olmasa da, çekilen tutarın vadelere bölünerek maaştan düşürüleceği tahmin ediliyor. Son gelen zam ile beraber emekli maaşlarının 1.500 TL olduğunu baz alırsak,

12 Ay vade ile 4.500 TL avans alan kişiler; 375 TL aylık ödeme yapacak. Ellerine geçecek maaş tutarı ise: 1.125

24 Ay vade ile 4.500 TL avans alan kişiler; 187.5 TL aylık ödeme yapacak. Ellerine geçecek maaş tutarı ise: 1.312,5 TL

36 Ay vade ile 4.500 TL avans alan kişiler; 125 TL aylık ödeme yapacaklar. Ellerine geçecek maaş tutarı ise: 1375 TL

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!