Kadro Alımına Devam Eden Taşerona Bakanlıktan Ücret Açıklaması…

Taşeron işlerin yaşadıkları sorunlar ila alakalı olarak; gündemde sık sık açıklamalar yer alıyor. Bunun yanı sıra; özellikle de kadroya geçtikten sonra enflasyondan dolayı kayıp yaşayan kamu personellerine; bakanlıktan gönderilen açıklamada artık döner sermayeden de görev alınabileceği açıklandı.

Kadro Alımına Devam Eden Taşerona Bakanlıktan Ücret Açıklaması…
Kadro Alımına Devam Eden Taşerona Bakanlıktan Ücret Açıklaması… Mehmet Demirbilek

Taşeron işlerin yaşadıkları sorunlar ila alakalı olarak; gündemde sık sık açıklamalar yer alıyor. Bunun yanı sıra; özellikle de kadroya geçtikten sonra enflasyondan dolayı kayıp yaşayan kamu personellerine; bakanlıktan gönderilen açıklamada artık döner sermayeden de görev alınabileceği açıklandı. Bu görevlere karşın, ücret ödeneceği belirtildi. Söz konusu olan yazıda taşeronlardan geçiş yapan vatandaşların sistem üzerinden başvuru gerçekleştirebilecekleri açıklandı.

Direksiyon Dersi Ücreti Alabilirler

Direksiyon dersi ücreti alabilir miyim sorusu; Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından cevaplandı. Gönderilen açıklamada 4D ve 4B’li olarak çalışan personellerin döner sermayeden görev alabilecekleri ve bu görevlerden birisi olan direksiyon eğitimi için; uygulama sınavlarına giderek ücret alabilecekler.

Bunun yanı sıra; hem taşeron olarak çalışan ve sonrasında kadroya geçen; hem de 4B sözleşmeli olarak çalışan vatandaşlar; direksiyon eğitimi uygulamasında görev alabilecek ve bunun sonunda da ödeme alabilecekler.

Bakanlıktan Taşeron Ücret Açıklaması Geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen açıklamada “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda bulunan 4-B'li ve 4-D'li personel kapsamı dışındaki personele öncelik verilerek görevlendirmelerin yapılması hususunda," ifadelerine yer verilmiştir. Ancak bazı il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgi yazıyı gerekçe göstererek yukarıda belirtilen personele görev vermedikleri Bakanlığımıza ulaşan duyumlardan anlaşılmaktadır.

Yukarıda da açıklandığı üzere, 4-B'li ve 4-D'li personelin sistem üzerinden müracaatta bulunarak direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında görev almasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; taşeron işçilere döner sermayeden ücret verilecek. Aynı zamanda döner sermayeden verilmesi planlanan görevlerde; personelin 5510 sayılı iş Kanununa tabii oldukları da vurgulanmış. Görev sonunda ise, personellerin alacakları ücretlerin tamamı SGK primine tabi olacak. Kamu kurumlarında kadrolu olan ve çalışmaya devam eden personeller de, bu görevlerde yer alabilme şansına sahip. Belirlenen görevlerde yer alan kamu personelleri de ücret alacaklar.

4D'li KHK Kadrolu İşçilerin Toplu Sözleşme Görüşmeleri Ne Zaman Başlayacak?

Toplu sözleşmelerin; görüşmeler sonunda başlayacağı planlanıyor. Bunun yanı sıra işçiler için; 2021 yılında geçerli olacak bir sözleşme imzalanacak. Bu görüşmelerin 2020 yılının Mayıs ayında başlaması bekleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!