400 TL Bayram harçlığı başvurusu var mı? İşte sorunun cevabı

Bakanlıktan apar topar bir uyarı geldi! 2020 bayram harçlığı ve e-devlet açık kapı bayram harçlığı başvurusu konusunda açıklama yapan bakanlık, bu haberin asılsız olduğunu ve yayılmasında rol oynayan kişilerin yargı yoluyla cezalandırılacağını belirtti.

400 TL Bayram harçlığı başvurusu var mı? İşte sorunun cevabı
400 TL Bayram harçlığı başvurusu var mı? İşte sorunun cevabı Mehmet Demirbilek

Coronavirüs salgını nedeni ile devlet; yardım ihtiyacı olan kişilere maddi destek sağlıyor. Son zamanlarda sosyal medya üzerinden ve haber sitelerinde ortaya çıkan; vatandaşlara 400 TL bayram harçlığı, bayram harçlığı başvuru ve e-devlet bayram harçlığı gibi konular yayılmaya başladı. Peki, e-Devlet açık kapı bayram harçlığı 2020 başvurusu var mı?, Bayram harçlığı başvurusu nedir?

400 TL Bayram Harçlığı

İnternette ve sosyal medyada yayılan haberlere göre; Devletin 400 TL bayram harçlığı yardımı yaptığı iddiaları yayılmaya başladı. E-Devlet üzerinden başvuru yapılacağını belirten kaynaklar; bir de e-devlet bayram harçlığı başvuru ekranı yayınladı. Bakanlığın bugün yaptığı açıklamada böyle bir yardımın söz konusu olmadığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan Bayram Harçlığı Konusunda Açıklama!

İçişleri Bakanlığı’nın konu ile alakalı yaptığı açıklamada “Son günlerde bazı sosyal medya hesapları ve sosyal iletişim platformları üzerinden kasıtlı ve asılsız şekilde Valilik ve Kaymakamlıklarımızda bulunan Açık Kapı Birimleri üzerinden sosyal yardım dağıtıldığına dair paylaşımlar yapılmaktadır.

Bakanlığımızca 2017 yılında kurgulanan ve etaplar halinde yaygınlaştırılarak bugün itibariyle 81 il Valiliğinde ve 161 ilçe Kaymakamlığında faaliyete geçirilen Açık Kapı birimlerinin temel görevi; Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danısma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ve Kaymakamlıklardaki bürolara doğrudan ya da dijital ortamda (web sitesi veya e-devlet üzerinden) başvuru yapılabilen Açık Kapı birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.

Devletimizin, Koronavirüs salgını ile yoğun şekilde mücadelede eden kurumlarının iş yükünü yönetilemez noktaya getirmeyi amaçladığı belli olan bu tür kötü niyetli paylaşımlarla dezenformasyona neden olanlar, koronavirüs salgını kapsamında alınarak başarıyla uygulanan tedbirler çerçevesinde olusan sosyal izolasyona zarar vermektedir.

Sosyal medyada ve iletişim gruplarında bu şekilde asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında siber suçlarla mücadele birimlerimiz gerekli takibi yapmakta olup, yapılacak tespitler üzerine gerekli suç duyurularında bulunulmuştur.” İfadelerine yer verildi.

400 TL Bayram Harçlığı Nasıl Alınır?

Bakanlığın yaptığı açıklamada, 400 TL bayram harçlığı gibi bir durumun ve yardımın söz konusu olmadığı belirtildi. Bu konu hakkında yayılan internet siteleri ve başvuru ekranları; herhangi bir işlem yapılması için uygun olmuyor. Tamamen vatandaşların ihtiyaçlarını sömürmek amacı ile ortaya atılan bu haber, asılsızlığını koruyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!