Kamu Bankalarından 10 Bin TL Kredi! Kara Listedekiler Kredi Alabilir Mi?

Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halk Bankası, ihtiyaç sahibi olan kişilere 10 Bin TL kredi sağlıyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamında sunulan temel ihtiyaç kredisi; kredi notuna ve ihtiyaca göre limitlendiriliyor. Peki 10 Bin TL destek kredisine kimler başvuru yapabilir, kara listedekiler destek kredisi alabilir mi?

Kamu Bankalarından 10 Bin TL Kredi! Kara Listedekiler Kredi Alabilir Mi?
Kamu Bankalarından 10 Bin TL Kredi! Kara Listedekiler Kredi Alabilir Mi? Mehmet Demirbilek

Corona virüs kredisi olarak da bilinen Temel İhtiyaç Destek Kredisi nasıl alınır sorusu, birçok vatandaş tarafından sıklıkla soruluyor. Maksimum 10.000 Türk Lirası ihtiyaç kredisini alabilmek için başvuru şartları bulunuyor.

10 Bin TL İhtiyaç Kredisine Nasıl Başvurulur?

Kredi başvuruları; güvenlik ve salgın nedeni ile yalnızca mobil uygulamalardan ve bankanın internet sitelerinden yapılabiliyor.

İhtiyaç kredisi başvurusu yapabilmek için; Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank’ın internet sitesine girerek ya da mobil uygulamaya giriş yaparak başvuru yapmanız gerekiyor. Kredi başvurusu olumlu sonuçlandığı takdirde; kredi tutarı müşterilerin hesaplarına aktarılabilecek. Banka müşterileri, şubeye gitmelerine gerek kalmadan, kredi tutarını ATM aracılığı ile çekebilecekler. Tüm kamu bankaları, başvuruları almaya başladı.

10 Bin TL Kredi Başvuru Şartları

İhtiyaç kredisi başvurularında esasında başvuru yapan kişinin aylık geliri oldukça önemli bir rol oynardı. Genel olarak bankalar, aylık geliri yüksek olan kişilere kredi sağlardı. Fakat son düzenleme ile 10 Bin TL kredi, yalnızca aylık geliri 5 Bin TL’nin altında olan vatandaşlara verilecek. Yani başvuru yapabilmeniz için; aylık 5 Bin TL’nin altında gelirinizin olması yeterli bir kriter.

10 Bin TL Kredi Geri Ödeme Şartları

Kredinin faizi yüzde 0.49 olarak belirlenmiş durumda. Kredi alındıktan 6 ay sonra ödenmeye başlayacak. Toplamda 30 ay vadesi olan kredide; 10 Bin TL, 7 Bin 500 TL ve 5 Bin TL olmak üzere 3 farklı seçenek yer alıyor. Öte yandan hepsinin vade süresi 30 ay.

Kara Listede Olanlar 10 Bin TL Destek Kredisi Alabilir Mi?

Ekonomik nedenlerden ötürü birçok vatandaş, güncel olarak bankaların kara listesinde yer alıyor. Tabiri caizse kırmızı kalemle çizilmiş olan bu vatandaşlar; kredi alabilecek mi? Bunun yanı sıra yalnızca kara listede olanlar değil, aynı zamanda çalışmayanlar da çalışmayanlara ihtiyaç destek kredisi verilecek mi? Sorusunu sık sık sormaya başladılar.

Kara listede olanlar Temel İhtiyaç Kredisi’ne başvuru yapabiliyorlar. Buna ek olarak, herhangi bir işte çalışmayan kişiler de; başvuru yapabiliyorlar. Devlet, bu vatandaşlara otomatik olarak kefil oluyor ve kredi almalarını sağlıyor.

Kara Listede Olanlara Müjde! Devlet Kefil Olacak

Kara listede olanlara devletin kefil olduğunu söylemiştik, kredinin asıl amacı ihtiyaç sahiplerine destek olduğu için; genel olarak kara listede bulunan kişiler de kredi alabilecekler. Devlet kefil olacak ve onay verilen vatandaşlar, ATM’lere giderek kredilerini çekebilecekler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!