Emekliye 405 TL Ek Gelir, Ek Gelirle Birlikte Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Erken ikramiye ve ardından en az 1500 TL maaş adımları emeklileri rahatlatmıştı. Bunların ardından şimdi de emeklilere aile yardımı beklentisi gündeme geldi. Eğer bu talepler de hayata geçerse en az 2 çocuğu olan emekliler 405 TL ek gelire de sahip olabilecekler. Emekli maaşları ile ilgili son durumlara ilişkin şu şekildedir...

Emekliye 405 TL Ek Gelir, Ek Gelirle Birlikte Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?
Emekliye 405 TL Ek Gelir, Ek Gelirle Birlikte Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak? Mehmet Demirbilek

Yaşadığımız zorlu süreçler beraberinde Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle birlikte erken ikramiye ve en az 1500 TL maaş adımları emeklileri rahatlatmıştı. Bunun ardından hem memur konfederasyonları hem de emekli dernekleri tarafından dile getirilen aile yardımı talepleri doğrultusunda alınacak olan kararlar da merak içerisinde bekleniyor. Eğer bu talepler hayata geçerse, emekliler bu sayede eni bir ek gelire daha kavuşabilecekler.

Emekliye Ek Gelir

Türkiye Emekliler Derneği Araştırma Müdürü olan Namık Tan çalışırken yapılmakta olan aile yardımının yine emekli olunduğu zaman da yapılması gerektiğini dile getirdi. Emekli olunduğu zaman bu gelirin ödenmemesinin emekliler için önemli bir gelir kaybına yol açtığından da söz etti. Namık Tan: “Kamu çalışanları için eşi çalışmayanlara gösterge ve katsayı değerleri üzerinden aile yardımı yapılmaktadır. İşçilere yapılan aile yardımı ile toplu iş sözleşmeleri ile sınırlı kalmış ve her iş kolu için farklı uygulanmaktadır. Sosyal bir ödeme olan aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesi sağlanmalıdır” şeklinde açıklamada bulundu.

Ek Gelirden Memurlarda Faydalanıyor

Memur konfederasyonları da kamu görevlilerine ödenmekte olan aile yardımının emeklilik döneminde de sürmesi talebini toplu sözleşme masasına taşıdı. Hala memurlarda çalışmayan eş için 332 TL ödeniyor. Bununla birlikte çocuklar için 0-6 yaş aralığında bulunanlara 73,04 ve 6 yaş üzeri içinde 36,52 TL ödeniyor.

Bu talebin hayata geçmesi ile birlikte eşi çalışmayan ve 6 yaş üzeri en az 2 çocuğu olan emekliler 40,04 TL aile yardımı alabilmektedirler. Emekliye ek gelir talebi eğer hayata geçerse emekliler yeni bir ek gelir daha elde ederek biraz daha rahatlayabilecekler. Önümüzdeki süreçte bu talep değerlendirilerek hayata geçip geçmeyeceği belli olacaktır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!