Müjde Emekliye 500 TL Zam! Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu?

Emeklilerin zamlı maaşları yeni maaşlarında ödeniyor. Emekliler bu noktada yeni zamlı maaşlarını beklerken konuyla ilgili olarak internet üzerinden yapılmakta olan araştırmalar da hız kazandı. Yapılmış olan zam ile birlikte emekliler konuyla alakalı sorulara yanıt arıyorlar. “Zamlı emekli maaşları ne kadar oldu?” ve “Hangi emekli ne kadar alacak?” gibi sorularla ilgili işte detaylar..

Müjde Emekliye 500 TL Zam! Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu?
Müjde Emekliye 500 TL Zam! Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu? Mehmet Demirbilek

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinden çıkarak son derecede hızlı bir şekilde hayata geçirilen zamma emekliler artık kavuşuyor. Maaşları 1500 TL altında olan 650 bin emekli zamlı ödemelerini hafta içerisinde alabilecekler. Emekliler tahsis numaralarının son rakamlarına göre ayın 17’si ile 28’i arasında zamlı maaşlarını alabilecekler. SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu tarihlerin arasında yeni zamlı emekli maaşlarına kavuşarak biraz daha rahatlayabileceklerdir.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Alınacak?

Yapılan zammın ardından emeklilerin merak ettikleri konulardan bir tanesi de zamlı maaşlarını ne zaman almaya başlayacakları olmuştu. Yeni yapılan zamla birlikte emekliler emekli maaşlarını, SSK emeklileri 17-27 Nisan ve Bağ-Kur emeklileri ile 24-28 Nisan tarihleri arasında alabilecekler. Emekli maaşına zam ile birlikte çıkarılan yasayla yaşlılık ve malullük aylığı almakta olan emeklilere alık asgari ödeme tutarı, 1000 TL’den 1500 TL’ye çıkarılmıştır.

Ek ödeme dahilinde maaşları 1500 TL altında olan emeklilere, bu aydan itibaren ise 1500 TL yatırılmaya başlanacak. Böylelikle de emeklilerin maaşlarında 500 TL’ye varan bir artış söz konusu olacak. Bu zamla birlikte emeklilerin biraz daha rahat etmeleri sağlanacak.

Yapılan destek paketi kapsamında bu imkândan, maaşları 500 TL altında olan vefat etmiş emeklilerin hak sahibi olan yakınları da faydalanabilecekler. Vefat etmiş olan emeklilerin aylıkları artacağından dolayı bunun üzerinden ölüm aylığı alan dul eşleri de yetim çocukları da kazancı alabilecekler. Emekliye 500 TL zam ile ölüm aylıkları da 1500 TL olan emi emekli aylığı üzerinden, hisse oranına göre hesaplanacaktır. Böylelikle de eşleri vefat etmiş olan emekli yakınları da bu fırsatlardan yararlandırılacaklardır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!