Beklenen İnfaz Düzenlemesi Onaylandı! Cezaevi Personellerine 584 TL Ek Ödeme!

Ceza evleri içerisinde çalışma hayatlarına devam eden personeller için de iş yurtları adı altında yer alan kar payı ödemesi yüzde yirmi beş orandan tekrar düzenleme gelerek yüzde otuz beşe çıkarıldı. Bu tüm ceza evi personeli için yapılacak 584 TL değerinde ek ödeme dikkatleri çekiyor.

Beklenen İnfaz Düzenlemesi Onaylandı! Cezaevi Personellerine 584 TL Ek Ödeme!
Beklenen İnfaz Düzenlemesi Onaylandı! Cezaevi Personellerine 584 TL Ek Ödeme! Mehmet Demirbilek

Hala TBMM içerisinde görüşmelerin devam ettiği İkinci Yargı Paketine ait olan İnfaz düzenlemesi kabul edilmiş oldu. Bu düzenlemeler içerisinde yer alan birçok şey hem hükümlüleri hem de tutuklu olan isimleri yakın bir şekilde ilgilendiriyor. Personeller için yapılması söz konusu olan kar paylarının yüzde yirmi beşten yüzde otuza kadar çıkarılmış olması tüm ceza evi çalışanlarının ek bir ödeme almasına yardımcı oldu.

Kar Payının Yüzde Otuzluk Olan Kısmı Personele Ödenecek !

Ceza İnfaz Kurumları içerisinde yer alan iş yurdu adına olan faaliyetler kar payları ile ilgili onaylanan yönerge ile dikkatleri çekiyor. Bu düzenleme ardından personeller adına yapılması söz konusu olan yüzde yirmi beşlik olan kar payı bu sefer yüzde otuz olarak yapılacak.

İş yurdu içerisinde görevli olarak yer alan işçiler, hükümlü için dağıtılması sağlanan kar paylarına dair olan ödemeler iş yurdu faaliyetlerinde şu an fiilen çalışmalarına devam etmeyip ama ceza infaz kurumlarında olması yeterli olacak.

Burada İnfaz kurumu personeli de olsa kadrolu ya da sözleşmeli olarak da yer alsa her çalışan için bu ödeme yapılacak. Şu an herkes tarafından merak edilen noktalardan bir tanesi de bu yapılacak ödemelerin ne kadar olduğu üzerine gerekli açıklamalar adına gözler çevrildi.

En Üst Ödeme Tutarı Ne Kadar Olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olarak yer alan genel kurulda bu sözleşmenin onaylanması yapıldı. Gerekli onaylanmanın yapılmasının ardından iş yurdu adına kar payı dağıtılması adına düzenlemede memur maaşları kay sayılarına uygun olarak gösterge rakamlarının çarpılması sonucu bir ödeme olacak. Yapılacak ödemeler arasında en üst sırada yer alanlar için 584 TL ödeme olacağı aktarılan bilgiler arasında yerini alıyor.

Fiilen de olsa ceza infaz kurumlarında yer alması söz konusu olan personeller adına yıllık net ücret karşılığında yüzde onluk bir dilimi geçmemek adına bu ücretlerin verilmesi sağlanacak. Ödemeler bu süreçte takip eden bütçe yılı içerisinde olacak ve sadece bir kereye mahsus olarak verilecek. Korona virüs durumları ardından boşaltılan ceza evleri yönergesi içerisinde işçilerin haklarını korumak adına yapılan açıklama birçok kişinin yüzünü güldürmeyi başardı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!