Taşeron İşçiler İçin Maaşlarında Düzenleme!

Taşeron olarak çalışırken kadro alan ve kadrolu çalışma hayatına geçen kişiler için hizmet sözleşmeleri ve belediye adında çalışanları için farklı olarak yer alan tarihler içerisinde toplu iş sözleşmesi yapılması beklenen bir durumdu. Bu konu hakkında gerekli olan bilgilendirme resmi gazete içerisinde yayımlandı.

Taşeron İşçiler İçin Maaşlarında Düzenleme!
Taşeron İşçiler İçin Maaşlarında Düzenleme! Mehmet Demirbilek

Taşeron işçi olarak yer alan kişiler için merak edilen önemli gelişme sonunda oldu. Resmi gazete içerisinde yayımlanması yapılan ve 17 Nisan içerisinde alınan kararın sonucuna göre korona virüs ile mücadele kapsamı içerisinde yapıldı. Bu virüslerin yayılım hızının önüne geçilmesi adına birçok farklı konuda gerekli olan tedbirler alınırken, son zaman içerisinde yürürlüğe girmesi söz konusu olan karar içersinde 4 D li olarak yer alan işçiler işçi kadrosu çalışanları da yakından ilgilenmesi söz konusu oluyor.

Maaş Zammı İçin Olan Görüşmeler

4 D li olarak yer alan işçiler ve ardından  kadroya geçen işçileri oldukça yakından ilgilendiren kararlardan bir tanesi de maaş için yapılacak zam adına görüşmeler oluyor. 6356 sayılı olarak yer alan sendikalar ve toplu iş sözleşmesi olarak yer alan kanun kapsamı içerisinde yetki tespit açısından toplu iş sözleşmesinin de yapılması dikkatleri çekti.

Bu uyuşmazlıklara ait yer alan çözüm, grev lokavt ile ilgili olarak da sürelerin yeniden karar sonrasında 3 ay ek bir süre ile uzatılmasına ilişkin yeni bir karar verildi. Bu da Cumhurbaşkanlığı tarafına ait olan bir karar ile 3 ay daha ek bir süre ile uzatılması söz konusu olabilecek. 2020 yılının 30 Haziran tarihi içerisinde yapılmasına ilişkin bir planlaması olan Toplu iş sözleşmesi üç ay süre ile bir uzatılmaya tabi tutulmuş oldu.

4 D sürekli olarak işçi kadrosuna girmiş ve görevlerine devam eden taşeron işçiler için 696 sayılı kanun içerisinde yer alan KHK ile kadro almaları sağlandı. Bunun ardından ise altı ayda bir olmak üzere maaşlarında zammın yüzde dört olarak artış almasına dair bir karar alınması da sağlanmıştı. Kamu içerisinde yer alan 4 D ye tabi tutularak yer alan sürekli işçiler adına Ekim, Belediye ve yerel  yönetimler içerisinde olan işçiler adına ise haziran aylarında bir süreleri dolacak.

Asgari ücret ile işlemlerine devam eden ya da altında maaşları olan kişiler için yeni bir iyileştirme de yapıldı. İşçilerin bu konu üzerinde ne gibi sorunları var ise her biri masa üzerinde çözümlerine kavuşmak adına bekliyor. Bu sorunlardan bir tanesi de tayin hakları olmaktadır. Genel bir düzenleme yapılması ve 4D sürekli olarak yer alan işçi kadrosundaki çalışanlar  adına mali ve sosyal haklarda iyileştirme ile beraber tayin hakları istenmesi de bekleniyor.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!