Taşeron işçilerin ilave tediye, ek ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?

4/D Kadro alan taşerona bu ay 5 günlük ikramiye ödenecek 4/D'li işçilerin 52 günlük ilave tediyelerinin ikinci taksit ödemeleri 22 Mayıs 2020 tarihinde yapılacak.

Taşeron işçilerin ilave tediye, ek ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?
Taşeron işçilerin ilave tediye, ek ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? Mehmet Demirbilek

İşten çıkarılmalar özellikle seçimlerden sonra artmış ve tüm sendikalar şirket işçilerinin kadro olmadığını ifade ederek taşerondan şirket işçilefrine geçen işçiler için de belediyelerde kadrolu belediye işçiliği isteğini dile getirmişlerdi. Bu konumda olan yaklaşık 450 bin işçi olduğu ifade edilmiştir.

Nisan 2 itibariyle taşerondan devamlı işçi kadrosuna geçen işçiler 2020 yılı ikramiyelerinin (Toplu Sözleşme İkramiyesi) ilkini Nisan ayı içerisinde yani bu ay alacaklar.

Belediyelerden şirketlere geçişi yapılan taşeronişçilerin ikramiyesi ise Nisan ile Ekim aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda 10 toplam günlük (5x2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödeniyor.

BRÜT ÜCRET 5 GÜNLÜK İKRAMİYE KİM NE KADAR ALACAK?

Vergi dilimi olarak hesaplanmıştır*İkramiye ödemelerinde ilave ödemeler, alınan yardım ve maaş miktarlarına göre rakamlarda değişiklik yapılabilir

 TAŞERONDAN 4/D GENEL İDARLERE İLAVE TEDİYELER NE ZAMAN?

İlave tediye ödemeleri 52 gülük olup yılda 4 taksit yapılıyor. İlave tediyelerin birinci taksit ödemesi 31 Ocak 2020 tarihinde ödenmiştir. 4/D'li devamlı işçilerin ikinci taksit ilave tediye tarihi ise 22 Mayıs 2020 olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yer almıştır. Mayıs ayında genel idarelerde kadroya geçen 4/D'li taşeron işçiler ilave tediyenin ikinci taksit ödemesini alacaklar

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!