Emekliler İçin 422 Lira Değerinde Ek Gelir İmkanı!

Milyonlarca emekli gözlerini Temmuz ayına dikti ve bekliyor. Memurlar bu ay içerisinde de aile yardımı almak adına hazırlandı. Memurların aldıkları haklardan emekliler de yararlanabilmek adına bir haber bekliyor. Eğer istenen uygulama hayata geçer ise emeklilerin iki çocuğu olması durumunda 422 liralık bir ek gelir elde etmesi söz konusu olacak.

Emekliler İçin 422 Lira Değerinde Ek Gelir İmkanı!
Emekliler İçin 422 Lira Değerinde Ek Gelir İmkanı! Mehmet Demirbilek

Ocak aylarında emekliler için bir zam gelmişti. Bunun ardından ikinci promosyonları da zamlı olarak alma imkanlarına kavuştular. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile bayram için erken ikramiye alan ve taban aylık ile artış durumları olan kazanımları yer almıştı. Bir yandan da aile yardımı beklentisi ile yer alıyorlar.

Emekliler için yer alan derneklerden hem de memurlar için olan konfederasyonlardan gündeme gelmesi söz konusu olan bu talep ise verilecek karar ile sonucunu bekliyor.

Ek Gelir İmkanı

Merak ile beklenmesi söz konusu olan aile yardım durumları hayata geçer ise emekliler de promosyon ve bayram ikramiyesi durumlarının ardından ek bir gelir elde etmesi daha söz konusu olacak.

TÜED çalışmalarına devam ederken bir yandan yapılan aile yardımlarının emekli olma durumunda ödenmemesi gelir kaybına neden  oluyor. Bu noktada aile yardımı olan durumun emeklilik noktasında da devam etmesi istendi. Bunun için mevzuat üzerinde değişiklikler devam ediyor.

Gözler KPDK'Da

KPDK tarafından şu an memurlar için verilmesi sağlanan aile yardımlarının emekli olanlar için de verilmesi yönünde haberler merak ile bekleniyor.

Eş Çocuk Paraları da Artacak

Şu an çalışmayan memur eşleri için 332, 6 yaş altındaki çocukları için 73, 6 yaş üstünde olan çocuklar için 36 TL ödeniyor. Temmuzda bu durum yüzde dört oran ile artış gösterecek.

Eğer beklenen enflasyon durumu gerçekleşir ise artış yüzde 4.4 oran ile değişiklik gösterecek. Eşi çalışmayan ve iki tane çocuğu olanların kazançlarında 422 TL artış bekleniyor. Bu talepler eğer hayata geçmesi sağlanır ise emekliler de hem eş hem çocuk durumları için maaş durumundan yararlanacaklar.

Kaynak : Nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!