Prefabrik Ev Yapmak İsteyenler İçin Devletten Kurulum Adına 25 Bin TL Hibe

Prefabrik Ev Yapmak İsteyenler İçin Devletten Kurulum Adına 25 Bin TL Hibe Desteği. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Barınma Yardımları Prefabrik Ev İçin Olan Yardımların Başvuruları Nereye Ve Ne Zaman Olacak?

Prefabrik Ev Yapmak İsteyenler İçin Devletten Kurulum Adına 25 Bin TL Hibe
Prefabrik Ev Yapmak İsteyenler İçin Devletten Kurulum Adına 25 Bin TL Hibe Mehmet Demirbilek

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından prefabrik ev yağımı için mali destek sağlanacak olduğu açıklandı. Prefabrik ev kurulumu adına barınma yardımları kapsamı içerisinde ihtiyacı olan kişiler için eşya almak, eski ve bakımsız olan evler yerine buralara bakım ve onarım yaparken, betonarme olan evler için 25 Bin TL destek olacağı açıklamada yer aldı.

Prefabrik ya da betonarme yapısında olan evlerin yapımı için Aile Çalışma ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü sırasında yardım almak isteyenler adına gerekli olan koşullarda şu şekilde;

Prefabrik ev 25.000 lira destek alma şartları

  • Başvuru sırasında ikamet edilen evin oturulmayacak kadar kötü, eski, bakımsız ve sağlıksız bir ev olması
  • Yardım için başvuruda bulunan kişinin 18 ve üzeri yaşlarda olması
  • Prefabrik konut adına yardım almak isteyen kişilerin gelir düzeylerinin 'Hane içerisinde yaşamlarına devam eden kişi sayısına göre net gelirin asgari ücretin üçte biri olarak hesaplandıktan sonra daha az olan aileler.

Şartlarına uygun olmaları gerekir. Bunun ardından gerekli başvurular uygun tarihler geldiği zaman gerekli mercilere gidilerek yapılması sağlanacak.  

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Barınma Yardımları Prefabrik Ev İçin Olan Yardımların Başvuruları Nereye Ve Ne Zaman Olacak?

Prefabrik yapıda ev almak isteyenler için gerekli müjde geldi. Bakanlık tarafından belirlemesi yapılması üzerine 15 bin lira, 20 bin lira, 25 bin lira olmak üzere evin yapısına uygun olarak 3 farklı tutar ile para yardımı yapılacak. Prefabrik ev fiyatları kısmına uygun olacak. Verilecek bütçelerin üzerinde olan evler için gerekli miktar aile üzerine düşüyor. Bu belirlenen ücretler ailenin oturmakta ikamet ettiği evin yapısı, ne kadar ihtiyacı olduğu ile alakalıdır. Bu bütçe bakanlık tarafından belirlenecek ve ailelere ona göre gerekli yardımlar sağlanacaktır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!