Taşeron İşçiler Çifte Zam Yapılacak Mı? Oranlar Maaşları Nasıl Etkileyecek?

Son zamanlarda en çok merak edilen konulardan bir tanesi de taşeron işçiler çifte zam umudu gerçekleşecek mi konusu olmaktadır. Yakın bir zamanda toplu sözleşmelerinin yapılacağı ve bunun ardından da asgari ücret zammında uygulanacağı beklenen taşeron işçilerin maaşları birçok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesi. İşte habere ilişkin detaylar..

Taşeron İşçiler Çifte Zam Yapılacak Mı? Oranlar Maaşları Nasıl Etkileyecek?
Taşeron İşçiler Çifte Zam Yapılacak Mı? Oranlar Maaşları Nasıl Etkileyecek? Mehmet Demirbilek

Son zamanlarda en çok merak edilen konulardan bir tanesi de taşeron işçiler çifte zam umudu gerçekleşecek mi konusu olmaktadır. Yakın bir zamanda toplu sözleşmelerinin yapılacağı ve bunun ardından da asgari ücret zammında uygulanacağı beklenen taşeron işçilerin maaşları birçok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesi. Bu noktada pek çok vatandaş uygulanması beklenen camları uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. İşte habere ilişkin detaylar..

Taşeron işçiler korona virüs sebebiyle içerisinde bulunduğumuz zorlu süreçte maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak etmektedirler. Bu konu hakkında yapılmış olan haberlere ilişkin bilgilere göre içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci de dikkate alınarak taşeron işçilere asgari ücret zam oranı üzerinden bir zam yapılacağı bekleniyor. Eğer bu zam oranı taşeron işçilerde uygulanırsa birçok taşeron işçi çifte zam alarak rahat bir nefes alacaklar.

Taşeron İşçilere Zam Oranı Ne Olacak?

Taşeron işçilere zam oranı ne olacak konusu son dönemlerde 4D kapsamında çalışan taşeron işçilerin en çok merak ettikleri konuların başını çekiyor. Bu kapsamda birçok işçi yapılan toplantıda belirlenen %4 oranından daha yüksek bir zam oranının uygulanıp uygulanmayacağı yönünde meraklarını gidermek istiyor. Özellikle de içerisinde bulunduğumuz salgın sürecinden dolayı taşeron işçiler için gündemde birkaç zam oranı söylenmeye devam ediyor.

2020 yılı içerisinde asgari ücret zam oranı %15 olarak masada bulunuyor. Asgari ücret zam oranı artı refah payı olarak da bir diğer oran olarak %17.5 kabul ediliyor. Son olarak ise muhtemel görülen zam oranı %12 olarak bekleniyor. Bu oran içerisinde %4 refah payı da yer alıyor. Bu kapsamda asgari ücret oranında zam bekleyen işçiler bu beklentileri karşılanacak mı merak ediyorlar. Eğer işçilerin bu beklentileri karşılanırsa yüksek miktarda bir maaş artışı olacak.

Toplu İş Sözleşmeleri Görüşmeleri Gerçekleştirilecek

Kamu işçilerinin maaşlarına yönelik olarak yapılacak olan sözleşme için toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri gerçekleştirilecek. Böylelikle de Türkiye İş Sendikası ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir araya gelerek bu görüşmelerin içerisinde zam oranları belirlenecek. Eğer bu görüşmeler ardından işçilerin umut ettikleri gibi asgari ücret oranı kadar bir zam artıcı olursa maaşlar çifte artacak. Böylelikle de taşeron işçiler rahat bir nefes alacaklar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!