Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor! 3600 Ek Göstergede Son Durum Ne?

Milyonlarca vatandaşın yakından ilgilendiği 3600 ek göstergede son durum oldukça merak ediliyor. Özellikle de polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmen maaşlarını doğrudan etkileyecek olan ek göstergenin 3600’e çıkarılması müjdesiyle bu konu daha da yakından takip edilmeye başlandı. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor! 3600 Ek Göstergede Son Durum Ne?
Milyonlarca Vatandaşı Yakından İlgilendiriyor! 3600 Ek Göstergede Son Durum Ne? Mehmet Demirbilek

Milyonlarca vatandaşın yakından ilgilendiği 3600 ek göstergede son durum oldukça merak ediliyor. Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emeklilik ikramiyelerinin belirlenmesinde son derecede önemli bir unsur olan ek gösterge birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Bu detaylarda son derecede etkili bir unsur olması nedeniyle memurlar ek göstergelerin yüksek olmasını istemektedirler. Bu nedenle de birçok kişi tarafından ek göstergede son durum detayları yakından takip ediliyor. Özellikle de polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmen maaşlarını doğrudan etkileyecek olan ek göstergenin 3600’e çıkarılması müjdesiyle bu konu daha da yakından takip edilmeye başlandı. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

3600 Ek Gösterge Detayları

Ek göstergenin 2200’den 3000’e çıkarılması ve ardından da 3600 ek gösterge olmasıyla birlikte hemşire, polis, öğretmen, idareciler ve din görevlilerin maaşlarında ciddi oranda bir artış meydana gelecek. Konuya ilişkin olarak Ak Parti Sözcüsü İbrahim Kalın’ dan beklenen açıklama geldi. İbrahim Kalın açıklamalarında 3600 ek göstergenin 2019 sonunda çıkacağını belirtmişti. Bunun beraberinde zam ile ilgili henüz bir toplantının gündeme gelmediğini ve ilerleyen dönemlerde bununla ilgili açıklamaların olacağını belirtmişti.

3600 Ek Göstergeyle Birlikte Maaş ve İkramiyeler Ne Olacak?

3600 ek gösterge beraberinde öretmen, hemşire, polis ve din görevlilerin maaşlarında dorudan bir yükselme meydana gelecek. Yapılan düzenlemeler ardından bu mesleklerden emekli olan vatandaşlar da ek göstergenin faydalarından yararlanabilecekler.

Ek göstergenin yüksek olması memur aylıklarının, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir yöntemdir. Göstergenin yüksek olması emekli aylıklarının, ikramiyelerinin ve memur maaşlarının da yüksek olması anlamına gelmektedir.

Bu nedenle de ek göstergenin 3600’e yükselmesi birçok vatandaşın bu durumdan olumlu yönde etkilenmelerini sağladı. 3600 ek göstergeyle maaşlara zam unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Yapılan bu düzenleme kapsamında memurların ek gösterge cetvelleri yeniden belirlenecek.

Böylelikle hem görev ücretleri hem de emekli maaşları bu durumdan son derecede olumlu yönde etkilenecek. Aynı zamanda yeni gösterge beraberinde kamuda yükselmenin de önü açılacak. Bu düzenlemeler uygulamaya girdiğinde maaşlarda %20 oranında bir artış meydana gelecek.

www.nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!