En düşük emekli maaşı 2324 Lira! SSK, Bağ-Kur güncel emekli maaşı ne kadar olacak?

Türkiye emekliler derneği tarafından dile getirilen talepler kapsamında en düşük emekli maaşı 2324 lira olması yani asgari ücrete eşitlenmesi söz konusu. Bu kapsamda salıkta katkı payının kalkması, intibak yapılması ve ek ödeme oranının da %8-%10’a çıkması istendi. İşte 2020 Güncel Emekli Maaşları

En düşük emekli maaşı 2324 Lira! SSK, Bağ-Kur güncel emekli maaşı ne kadar olacak?
En düşük emekli maaşı 2324 Lira! SSK, Bağ-Kur güncel emekli maaşı ne kadar olacak? Mehmet Demirbilek

Türkiye emekliler derneği tarafından dile getirilen talepler kapsamında en düşük emekli maaşı 2324 lira olması yani asgari ücrete eşitlenmesi söz konusu. En düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi talebinin dışında başka istekler de açıklamalarda dile getirildi.

Bu kapsamda salıkta katkı payının kalkması, intibak yapılması ve ek ödeme oranının da %8-%10’a çıkması istendi. 2020 yılı emekliler için son derecede kazançlı bir yıl olurken bu taleplerin de hayata geçmesi söz konusu olursa emekliler yeniden müjdeli haberlere sevinebilecekler. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

2020 Güncel Emekli Maaşları

Emekliler için son derecede kazançlı olan 2020 güncel emekli maaşları için de oldukça kazançlı bir hale geliyor. Türkiye Emekliler Derneği tarafından açıklanan taleplerin hayata geçmesi beraberinde en düşük emekli maaşları asgari ücrete eşitlenerek artırılacak.

Böylelikle de emekli vatandaşlar yeni zamlı maaşlarına kavuşabilecekler. Daha öncesinde Ocak ayında maaşlarının artmasının ardından Temmuz ayında olacak zam ile birlikte daha rahat bir nefes alabilecekler. Ocak ayındaki maaşlara zam ve ikinci promosyonların zamlı olması ardından emekli vatandaşlar erken Ramazan Bayramı ikramiyelerini de almışlardı.

Şimdi Kurban bayramı ikramiyelerini zamlı olarak almak isteyen emekli vatandaşlar aynı zamanda maaşlara yapılacak olan yılın ikinci zammının da talepler yönünde olmasını temenni ediyorlar. Eğer emekli vatandaşların bu talepleri hayata geçerse en düşük emekli maaşı asgari ücret ile eşitlenecek.

Türkiye Emekliler Derneği Yeni Talepleri

2020 yılını son derecede karlı şekilde geçiren emekliler için Türkiye Emekliler Derneği yeni taleplerde bulunmaya devam ediyor. Yılın ilk zamlarını Ocak ayında alarak Temmuz ayında yapılacak zamları dört gözle bekleyen emekliler için zam konusunda beklenen talep geldi. Bu talepler ile birlikte en düşük emekli maaşının asgari ücrete çıkarılması bekleniyor.

Bu talebin yanı sıra emekliliklerin salıkta katkı payından muaf olması, ek ödeme oranlarının yüzde 8-10’a çıkarılması ve intibak uygulamasının yapılması gibi talepler de bulunmaktadır. Eğer bu talepler hayata geçerse emekli vatandaşlar 2020 yılı Temmuz ayında da oldukça kazançlı olacaklar.

www.nutuk.com.tr

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!