Milyonlarca kişinin gözü bu haberde! Emekliye intibak ile 355 TL zam müjdesi... İntibak zammı geliyor mu?

Çalışma bakanlığı, SSK ve Bağ-kur emeklisi olarak hayatına devam eden tüm vatandaşların aylık maaşlarına 355 TL intibak zammı yapacak. Çalışma bakanlığı tarafından onaylanmış olan yasa; emeklilerin daha rahat bir hayat sürdürmelerini sağlayacak. Peki, intibak zammı ne zaman yatacak, 355 intibak zammı kimlere ödenecek? Tüm detaylar haberimizde…

Milyonlarca kişinin gözü bu haberde! Emekliye intibak ile 355 TL zam müjdesi... İntibak zammı geliyor mu?
Milyonlarca kişinin gözü bu haberde! Emekliye intibak ile 355 TL zam müjdesi... İntibak zammı geliyor mu? Mehmet Demirbilek

Çalışma bakanlığı, SSK ve Bağ-kur emeklisi olarak hayatına devam eden tüm vatandaşların aylık maaşlarına 355 TL intibak zammı yapacak. Çalışma bakanlığı tarafından onaylanmış olan yasa; emeklilerin daha rahat bir hayat sürdürmelerini sağlayacak. Peki, intibak zammı ne zaman yatacak, 355 intibak zammı kimlere ödenecek? 

Çalışma Bakanlığı, 355 TL intibak Zammını Onayladı!

Çalışma bakanlığı; milyonlarca vatandaşın beklediği 355 TL intibak zammına onay verdi. Konuyla ilgili bir takım açıklamalar yapan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk; "Biz İntibak Zammını'da Formülünü onayladık ve teklifimizi 355 TL olarak sunduk. Ancak Corona Virüs nedeniyle gerek 1500 TL zammın yükselmesi, gerek 1000 TL Bayram ikramiyesi hesapları çerçevesinde şu an için resmi intibak zammı duyurusu gelmeyecek. Ancak bu sorunlar ortadan kalkınca Emeklilerimize daha müjdeli haberi vereceğiz" dedi.

En düşük maaş 1.500 TL

Yeni gelen kanun teklifi ile beraber en düşük emekli maaşı 1.500 TL olarak ödenecek. Herkesin ödemesine ekleme yapılırken; 1.500 TL’nin altında aylık maaş alan kişiler ve hisse sahipleri ise bu zamlardan yararlanabilecek.

Promosyon ödemeleri ile beraber en yüksek ila en düşük emekli maaşı arasında meydana gelen fark; milyonlarca emekliyi üzen bir durumdu. Bu konuyla ilgili de açıklamalar yapan Bakan Zehra Zümrüt; "Bakanlık tarafından onayladık, TBMM'de görüşülecek ve sayın Cumhurbaşkanımıza götürülecek" İfadelerine yer verdi.

İntibak Zammı Ne Zaman Ödenecek?

İntibak zammının 2021 yılının Nisan ayında ödenmesi planlanıyor. TÜED tarafından talep edilen intibak zammı; daha öncesinde 50 TL ila 355 TL olarak ödenmekteydi. Gelen yeni zam ile beraber 2000 yılından sonra da emekli olan kişiler bu zamdan yararlanabilecek.

Kaynak: Milyonlarca kişinin gözü bu haberde! Emekliye intibak ile 355 TL zam müjdesi... İntibak zammı geliyor mu?

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!